Премиерът Бойко Борисов изсипа куп нови обещания за светлото бъдеще

...
Премиерът Бойко Борисов изсипа куп нови обещания за светлото бъдеще
Коментари Харесай

Борисов развърза нова торба с обещания за АМ Хемус

Премиерът Бойко Борисов изсипа куп нови обещания за светлото бъдеще на родината и предвижда растеж на Брутният вътрешен продукт с 10-20% след построяването на новия участът от Автомагистрала " Хемус ". Освен това изясни по какъв начин никой до момента не е имал никакви проекти да продължава автомагистрала след Правец, макар че и в този момент трасето стига до Ябланица.
Чували сме всевъзможни нелепости за " Хемус " кой какво бил направил. Всъщност тя е била направена до Правец, знаете за какво. И никой в никакъв случай не е мислил да я прави, няма дори план, отсече Борисов, който направи ревизия на строителството на 10-километровата права сред Ябланица и Боаза.
Последваха гръмки прогнози за това какъв брой бързо ще се строи, по какъв начин ще се спазят нови периоди и по какъв начин стопанската система в Северозападна България ще процъфтява, с помощта на новата автомагистрала.
От 15 май поставят трите пласта асфалт, ще влязат в периодите, сподели Борисов. Можел да се обзаложи, че с построяването на " Хемус " Брутният вътрешен артикул на страната ще се вдигне с най-малко 10-20 %. Прогнозира също, че до 2022 година " ще подминем Плевен ". Убеден съм, че до 2 години ще се оправят и от Белокопитово до Търговище, добави министър председателят. През това време вършим инженерните планове, с цел да вържем Търговище до такава степен, където ще излезем от Плевен. Финансовият министър Владислав Горанов е обезпечил заплащанията. Петя Аврамова работи с инженерните планове за идващите лотове, обясни обстановката Борисов.
Строителството на първите три от тях, от " Боаза " до пътен възел " Плевен " с обща дължина 51,5 километра ще започва още тази година, а на останалите 83 км до пътя Русе - Велико Търново ще бъде изпълнено техническо планиране.
Целият сектор от 134 км би трябвало да бъде приключен до 2023 година В края на предходната година кабинетът отпусна 1,12 милиарда лера за построяването на цялото трасе.
По контракт правата сред Ябланица и Боаза би трябвало да бъде приключена през март 2020 година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР