Премиерът Бойко Борисов изпрати писма до премиерите на Румъния, Полша,

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати писма до премиерите на Румъния, Полша,
Коментари Харесай

Борисов благодари на премиерите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания

Премиерът Бойко Борисов изпрати писма до министър председателите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания . Той им благодари за поддръжката и съдействието по време на преговорния развой по пакета " Мобилност I ", оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

 Отхвърлиха настояванията ни по пакета
Отхвърлиха настояванията ни по пакета " Макрон "

Транспортната комисия на Европарламента не одобри предложенията ни

Българският министър председател насочва специфични благодарности към сътрудниците си Виорика Дънчила, Матеуш Моравецки, Саулюс Сквернелис, Виктор Орбан и Педро Санче с за постигнатите обнадеждаващи резултати от гласуването на 10 януари в европейския парламент.

Тогава на съвещание на Комисията по превоз и туризъм в Екологичен потенциал бяха отхвърлени два от трите отчета по пакета " Мобилност ".

Важно е да се предотврати приемането на протекционистки ограничения във връзка с автомобилния превоз в Европа , безапелационен е Борисов.

Първоначалните цели на Пакет " Мобилност " потънаха в хода на полемиките, националните ползи надвиха над общия европейски метод, показва страдание пред петимата водачи Борисов. Според българския министър председател сходни правила не дават отговор на обществения дневен ред на Европейския съюз , имат отрицателно влияние върху задачите във връзка с околната среда и ще oщетят европейската стопанска система като цяло.

 Светослав Малинов: България пропусна шанса си за пакета Обновена
Светослав Малинов: България пропусна шанса си за пакета " Мобилност "

Най-доброто време бе Българското европредседателство

В писмата си той акцентира, че в края на европейския цикъл ще бъде мъчно да се реализира уравновесено решение по пакета .

Министър-председателят Борисов благодари и на работещите в автомобилния превоз от Румъния, Полша и Литва, които поддържаха българските превозвачи по време на митингите в Брюксел.

Дебатите по отношение на пакет " Мобилност I " са на кръстопът. В се още има късмет да се избегне фрагментацията на единния европейски пазар и да се затвърди разбирането, че " Европа на две скорости " не е решение, написа министър председателят.

" Въпросите на автомобилния превоз са прекомерно значими за европейската стопанска система, с цел да бъдат решавани по неотложност ", написа още министър-председателят. По думите му идващият Европейски парламент и Комисия би трябвало да поемат тази отговорност.

 Борисов упорства пред Таяни пакетът
Борисов упорства пред Таяни пакетът " Мобилност 1 " да се прегледа след евроизборите

Евродепутатите отхвърлят отчетите и демонстрират, че текстовете са небалансирани

Премиерът Борисов акцентира, че разчита на своите сътрудници и на транспортните министри да показват високо и на всички равнища опасенията си по отношение на вярното действие на единния пазар за авто превоз.

В понеделник министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков ще се среще в Брюксел с ръководителя на Европарламента Антонио Таяни. Българският министър ще показа всички причини на страната ни по тематиката .

 Румен Радев настоя пред Таяни да чуят българските превозвачи
Румен Радев настоя пред Таяни да чуят българските превозвачи

В писмо до ръководителя на Екологичен потенциал

Уверен съм, че взаимните ни старания ще продължат в границите на всички европейски институции, с цел да реализираме по-добри решения за бранша, написа в умозаключение министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР