Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на магистрала "Хемус" в участъка

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на магистрала "Хемус" в участъка
Коментари Харесай

Борисов подкара кола на НСО по Хемус, очаква 10% ръст на БВП с готова магистрала

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на автомагистрала "Хемус " в сектора сред Боаза и пътя Русе-Велико Търново. Този път министър-председателят кара самичък автомобила на НСО, като в това време разказваше на спътниците си за дейностите: "Виждаш ли по какъв начин го лишават, безусловно ядат камъка. Виждаш ли по какъв начин става автомагистралата? Так, так, так! И по тази причина са стигнали до Правец и са спрели ".

"Като отида в студио и викат: "А, бе, стига с тия автомагистрали, дай да си приказваме за фугата на "Граф Игнатиев ". Стига, добре, стига, но хиляди българи работят на тия участъци”, декларира Борисов във видео, споделено на фейсбук страницата му.

В формалната част от инспекцията министър-председателят приказва и пред публицистите. Той още веднъж изрече упованията си, че готовата автомагистрала ще повиши Брутният вътрешен продукт с 10% най-малко. "Виждате, че сега по "Тракия ", по "Марица ", по "Струма " няма служащи - събират от далечни места служащи. Финансовият министър по тази причина е с мен тука, написа в бележника – обходът на Ловеч става добре, само че стане ли пътят до Плевен, значи и на Плевен би трябвало обход ", разяснява Бойко Борисов.

По думите му колкото повече се подвига производството на промишлеността, толкоз повече се постанова да се вършат обходи да се вършат, тъй като се задръстват градовете. "Сега всичко минава през Плевен. Така че в случай че сме търпеливи, и през август ще стартираме два лот-а Търново – Русе. Парите сме ги заделили ", добави Борисов.

Той се спря и на въвеждането на тол системата, което бе отсрочено след среща с браншови организации. Според премиера тол системата е обективна и превозвачите не са срещу нея. Магистрала "Хемус " ще попадне в обсега на толуването.

"Всички пари, които се влагат в тия уреди, би трябвало да се изплащат. Едно е да полагаш две ленти зимно време, а друго – шест. Или както е в София – 12. Така че тол системата е обективна. И от превозвачите няма някой, който да е срещу нея. Идеята е да го създадем по този начин, че изключително тежкият трафик – над 3,5 т., който износва най-вече оборудванията, да си заплаща. С тия пари да се поддържат старите пътища, тъй като те от 37-38 години не са пипани – в този момент минах по мостовете на „ Хемус “ и на процедура ги вършим отначало и то при работеща автомагистрала, което е доста по-трудно ", добави министър председателят.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР