Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите в Пирогов. Заедно с него

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите в Пирогов. Заедно с него
Коментари Харесай

Борисов: Който оздравее, връщайте го, работата носи свобода |

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите в " Пирогов ". Заедно с него бяха шефът на лечебното заведение проф. Асен Балтов и здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов.

Балтов показа на премиера и министъра поделение, което ще приема пациенти, които нямат ковид. 

Да отвори порти на 15 декември, заръча министър председателят.

До края на седмицата ще бъдат разкрити и 400 кревати са междинни и средно-тежки контузии.

" С най-хубавия ядрено-магнитен резонанс и скенера, " Пирогов " е най-подготвената болница за контузии ", подчерта шефът на незабавния институт.

След " Пирогов " министър-председателят се качи на джипката и се насочи към друга инспекция. Заедно с двамата медици Борисов мина и по Северната скоростна дъга на София в следващия епизод на известния фейсбук сериал, прочут като Севда ТВ. 

Почти от самото начало министър председателят носеше погрешно маската на лицето си. Често носът му беше на открито, а от време на време Борисов я сваляше и от устата си.

" Всичко това се строи с помощта на лекарите. Всеки здрав би трябвало да работи, с цел да не стопират плановете ", изясни министър-председателят. Той още веднъж акцентира, че страната не би трябвало да стопира да работи, и изрази вяра, че първи ще излезем с рецесията.

" Като те е боязън от ресторант, не отиваш. На ресторант се върви по избор. Защо би трябвало да ги не разрешавам? Нямаш ли ум, че в случай че не е празник, в случай че не се пазиш, можеш да си вечеряш у дома? А там би трябвало да се съблюдават ограниченията, накарайте хората да мислят по този метод, разпореди министър председателят на двамата си спътници.

След това акцентира значимостта на психологичното здраве.

" Няма потребност от военно състояние. Докторите, сестрите, давайте, здравите да се връщат на работа. Защото има и психически проблем - 16 дни лекуване, като го удариш още един път и с карантина, на човек му се събира над месец. Хем не е работил, не физически, душевен се изтезава. Ще стартираме да губим хората. Работата носи независимост, наслаждение, живот. Щом някой оздравее, незабавно го връщайте на работа. А не да го притискате, още повече да психясва ", сподели министър председателят.

Фразата " Работата носи независимост ", използвана от премиера Борисов по предписание не се употребява от политически водачи, защото е наторарена с внушения за нацистките концлагери на гибелта. Точно това е бил надписът на входовете на няколко от тях - Arbeit macht frei.

По време на разходката с джипката здравният министър пък акцентира, че е удовлетворен от цифрите за последната седмица. По неговите думи от COVID-19 за интервала са се излекували над 5000 души.

Премиерът даде и малко оперативна информация по пътното оборудване.

" Половин година по-рано от плануваното е подготвен първият 17-километров сектор от Автомагистрала „ Европа “. Инвестицията е за 117,3 млн. лева и е от републиканския бюджет. Шофьорите от няколко дни се движат по автомагистралата, по която са построени са два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над р. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и наложително прекъсване. Пътуването към този момент става по-бързо, удобно и по-безопасно. Въпреки пандемията и усложненията, макар невижданата обстановка в целия свят, продължаваме да построяваме автомагистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, тъй като, българите заслужават да имаме съвременна инфраструктура ", закани се Борисов.

Той акцентира, че се изпълнителите на плана се заплаща постоянно и означи, че всичко реализирано и " изринато с човешка ръка " по време на пандемията.

" Стотици машини работят. И прави ли ви усещане какви са? Няма остаряла машина, на всички места - най-хубавата техника. В планината вършим пътя. И отсечем ли бор, 10 садим - такава ни е ангажимента. Балтов, това е моята войска ", обобщи министър председателят, сочейки служащите по трасето.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР