Премиерът Бойко Борисов инспектира интерконекторната връзка между България и Гърция,

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира интерконекторната връзка между България и Гърция,
Коментари Харесай

Борисов не губи време и тръгна на проверки: Борисов: От днес пълна диверсификация

Премиерът Бойко Борисов инспектира интерконекторната връзка сред България и Гърция, през която към този момент ще минава и азерски газ. С него бяха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министър Кирил Ананиев, посланикът на Азербайджан н. прочие Наргиз Гурбанова и представители на " Бургаргаз " и " Булгартрангаз ". 

Министър-председателят изясни, че от през днешния ден в България има пълна диверсификация. Заяви, че всички интерконектори в страната са осъществени по време на неговото ръководство.

„ Това, което успяхме да създадем, до момента не е правено. Не е елементарно и изисква големи старания ”, уточни от своя страна Петкова.



Доставката на газ от Азербайджан ще докара до допустимо намаляване на цената за януари, означи шефът на " Булгаргаз ", който също беше на инспекцията.

Премиерът означи, че пандемията е основала тежки условия за всички страни по света.

„ С министър Ананиев направихме всичко допустимо да има баланс сред разноските и подпомагането на бизнеса, пазаруването на имунизациите, да продължим с повишението на приходите и парите за пенсионерите ”, сподели Борисов.

„ Искам да заявя, че проектът за социално-икономически ограничения, който държавното управление одобри, даде позитивно отражение върху завършването на финансовата 2020 година Въпреки че бяхме упреквани за този бюджет - приключваме годината с недостиг над 3 милиарда лв.. Това е 3% от брутния вътрешен артикул ”, осведоми Ананиев.

Министър-председателят се похвали, че в България рецесията към пандемията е била вярно ръководена, поради постигнатия баланс, като регистрира, че страната ни е с най-ниския недостиг в Европа.

„ България е и с един от най ниските задължения - сега сме на второ място след Естония ”, добави финансовият министър.

„ Някой да излезе и да каже, че сме безотговорни, че това било разточителство - толкоз непросветеност на едно място не съм виждал, отговори на критикуващите го министър председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР