Премиерът Бойко Борисов и шефът на щаба за борба срещу

...
Премиерът Бойко Борисов и шефът на щаба за борба срещу
Коментари Харесай

Бойко и Мутафчийски инспектираха фабрика във Враца, премиерът пуска шеги и се хвали

Премиерът Бойко Борисов и шефът на щаба за битка против ковид Венцислав Мутафчийски посетиха през днешния ден фабрика за произвеждане на защитни дрехи във Враца. Традиционно антуражът на министър-председателя снимаше визитата и изявите на Борисов онлайн, а видеото бе пусната на профила на Бойко във Facebook.

Представители на производителите се похвалиха, че имат документ, който потвърждава какъв брой положителни са техните защитни дрехи. " Генерали, можете ли да предположите какъв брой % предпазени са нашите дрехи ", обърна се представителка на компанията към Мутафчийски и премиера Борисов.

" Не сме врачки, по тази причина дайте напряко цифрите ", отсече министър-председателят.

При 99% от елементарните платове коронавирусът минава, а при нас прекосяването е 0% ", бе отговорът.

" Не може ли да създадем и престилки по тази технология? ", попита министър председателят.

Борисов се пошегува откакто шефът на завода сподели, че с тези защитни дрехи може да се направи и шпагат, без платът да пречи, а " най-хубавата дреха е тази, която не усещаш ".

" Не инцидентно по време на рецесия е добре хората да си обличат панталоните, които са си купили преди този момент, тъй като пижамата доста лъже. Дано мине до лятото, че в случай че стартираме с летни дрехи... ", съобщи министър председателят.

" Пуснете един мейл до всички лечебни заведения. Само при тази компания са създадени 15 хиляди дрехи от началото на акцията. Яд ме е като чуя, че сякаш имало доктор без дрехи. Ако има подобен, то до 2 часа да му се закара ", заръча Борисов на ген. Мутафчийски и добави: " Изберете инцидентен медицински лаборант, лекар или сестра и дано те да създадат инспекция комфортни ли са облеклата и така нататък ".

" Всички сътрудници от Европейски съюз ми желаят дрехи. Бъдете сигурни, че ние ще имаме за запаса, да се презапасим и тогава да изнасяме за чужбина. Германците да вземем за пример позволиха да поставят техния печат върху нашите дрехи ", добави министър председателят. 40 са медицинските лица във ВМА, които работят с такива дрехи, стана ясно от думите на ген. Мутафичйски.

" Вече сме спокойни, че не може да имаме дефицит. Тук създават дневно по 4000 ", с усмивка изясни Борисов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР