Премиерът Бойко Борисов и представители на 3 министерства отиват на

...
Премиерът Бойко Борисов и представители на 3 министерства отиват на
Коментари Харесай

Борисов води хора от 3 министерства на спасителна среща с УНСС

Премиерът Бойко Борисов и представители на 3 министерства отиват на среща с управлението на УНСС, с цел да решат казуса с висшето учебно заведение. Борисов към този момент се е срещнал с ръководители на университета.
Ще проведем среща с УНСС на следващия ден в 11.00 часа, разгласи министър-председателят при започване на седмичното държавно съвещание във връзка опасенията на образователното заведение, че е застрашено от банкрут. " Ще отидем там, с цел да разгледаме въпроса с Министерство на регионалното развитие, Министерството на финансите и Министерството на образованието ", посочи министър председателят, представен от Агенция " Фокус ".
Вчера УНСС изпрати отворено писмо до медиите и институциите, настоявайки да получи обещаните 10.3 млн. лв. от страната, с цел да се разплати със строителя на новия си образователен корпус. Средствата са витално значими, с цел да се избегне банкрут на университета.
Финансирането би трябвало да се обезпечи в най-кратки периоди, с цел да се удължи срокът на плана, показват от висшето учебно заведение. В противоположен случай ще бъдат изгубени 4.5 млн. лева европейски средства, която страната ще се наложи да връща дружно с лихвите, декларират от УНСС.
Според ректора на икономическия ВУЗ Стати Статев казусът е, че планът за новия корпус няма да може да бъде приключен в точния момент – до началото на юни. А напълно обособен въпрос било какво ще остане в бюджета на университета, с цел да може да се заплащат естествени разноски като заплати и стипендии. Ако ни блокират сметките, няма да може да плащаме нищо, предизвести Статев пред Нова телевизия.
Правителството утвърди и спомагателни разноски по бюджета на Министерски съвет за тази година. " Това са парите, както обещахме на вероизповеданията, на Светия Синод, на Мюфтийството, на всички останали, тъй че през днешния ден - на Велика сряда, по този начин както поехме ангажимент към Синода, с цел да могат и свещениците да си получат заплатите, по този начин както е по закон ", сподели министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР