Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и управляващият директор

...
Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и управляващият директор
Коментари Харесай

Откриха офиса на Световната банка в София

Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и ръководещият шеф и административен шеф на Групата на Световната банка Шаолин Янг участваха в откриването на център за споделени услуги на Световната банка в София. В центъра ще бъдат ангажирани над 300 IT експерти и други висококвалифицирани специалисти. Чрез този офис ще се дава корпоративна и софтуерна поддръжка за бизнес интервенциите на петте институции от Групата на Световната банка по целия свят.

"Да избереш София за център за споделени услуги не е доста лесна работа. Резултатите, които България демонстрира във всяка една област, са отлични. Благодарим на Кристалина Георгиева, която посредством работата си в Световната банка е посочила, че българите заслужават доверие ", сподели Борисов и увери бизнеса, че държавното управление ще работи с всички сили за възстановяване на икономическата среда, индустриалните зони и се радва на привличането на огромни и постоянни вложители от Запада. Борисов даде за образец оповестения победител на състезанието за концесия на летище "София ".

Премиерът сподели още, че в този момент следва построяването на един от най-важните коридори - София - Скопие - Тирана. "Мисля, че доста отива на Световната банка. Не единствено финансиране, а и по същия метод да съблюдавате целия развой, тъй като той е геостратегически, извънредно значим, и ще даде мощен подтик на развиването на района ".

Шаолин Янг акцентира, че Световната банка е извънредно удовлетворена да стартира своята активност в новия си офис за споделени услуги в София. "Щастливи сме да стартираме една нова фаза в нашето партньорство. Очакваме, че този център ще дава най-високо качество корпоративна IT поддръжка за бизнеса на Световната банка по света. Офисът ще способства за съдействие в действително време и поддръжка за банковите интервенции допълнително от 160 страни по света ", сподели гостът.

Министър Горанов съобщи, че през днешния ден е един от положителните образци, тъй като световна институция като Световната банка и нейната група намира мотив да припознае България като второто място след Чанай, Индия, където да бъде открит сходен център за споделени услуги.

По-рано Борисов се срещна с Шаолин Янг в Министерски съвет. Премиерът означи преимуществата, които открояват страната ни и я трансформират в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местонахождение, стабилната политическа и икономическа среда, съществуването на висококвалифицирана работна ръка, доста положителната инфраструктура. Той изрази убеденост, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има позитивно въздействие за българската стопанска система. По думите му това ще надгради капацитета в браншове с висока добавена стойност и ще обезпечи работни места за високотехнологични експерти.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР