Премиерът Бойко Борисов е домакин на първата четиристранна среща на

...
Премиерът Бойко Борисов е домакин на първата четиристранна среща на
Коментари Харесай

Борисов обсъжда бъдещето на Балканите с президента на Сърбия и премиерите на Гърция и Румъния

Премиерът Бойко Борисов е хазаин на първата четиристранна среща на върха, на която се чака да бъдат разисквани европейската вероятност на Западните Балкани, развиването на общи инфраструктурни планове, идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и настоящи въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа.

В ранния следобяд в резиденция „ Евксиноград ” Борисов ще беседва с министър-председателите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и с президента на Сърбия Александър Вучич. Преди четиристранната среща българското и румънското държавни управления ще проведат взаимно съвещание в резиденция „ Евксиноград “.

Четиристранната среща е следващия ход от амбициозната външно-политическа стратегия на премиера Борисов за Балканите в навечерието на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и на плановете за транспортни коридори в нашия район.

На 6 септември, при подписването в Кавала на Меморандум за транспортен кулоар сред България и Гърция дружно с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас, Борисов съобщи, че „с този план продължаваме съединяването на транспортните и енергийните хъбове, развиването на бизнеса, на придвижването на хора и капитали “.

Тогава министър председателят акцентира, че „България гледа на европредседателството като на Балканско, тъй като имаме действителен късмет да покажем, че на полуострова има политически хайлайф.

Преди това, на 13 юли, Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Александър Вучич се събраха в Солун. На срещата тримата водачи разискаха миграционния напън, провокациите пред страните от Западните Балкани, енергийната и транспортната съгласуваност в района. А българският и гръцкият министър председатели дадоха обещание на Белград всяка допустима помощ за влизането на страната в Европейския съюз.
 %d0%bd%d0%b5%d0%b4%d1%8f%d0%bb%d0%ba%d0%be  pm2  pm3  pm4  pm5
Публикувахте от Бойко Борисов в 3 октомври 2017 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР