Премиерът Бойко Борисов даде брифинг тази сутрин и предварително предупреди,

...
Премиерът Бойко Борисов даде брифинг тази сутрин и предварително предупреди,
Коментари Харесай

Борисов: Всичко е сценарий, саборитат влизането ни в еврозоната


Премиерът Бойко Борисов даде брифинг тази заран и авансово предизвести, че е събрал публицистите не с цел да си дава оставката и да оповестява вести, а с цел да разсъждава на глас.

Темите, по които приказва бяха доста – само че от всичко стана ясно, че той нямал нищо общо с НСО, в никакъв случай не им се бъркал в работата и че акцията на Христо Иванов на парк „ Росенец “ е прелиминарен сюжет, с цел да се клати кабинета. Той е отчаян, че сините са подкрепили снощния митинг пред Президенството. Но всичко било поради днешния ден, в който се прави значима крачка към влизането ни в чакалнята на еврозоната. Според Борисов това е бойкот. Той даже попита за какво десните най-малко не изкачали да мине днешния ден.

Той разбирал, че левицата и президента го саботират непрекъснато, само че се пита за какво десните хора го създали. Трябвало да изкачат най-малко днешния ден да мине.

Дистанцира се и от Движение за права и свободи, наблягайки, че нито е ходил в зимни, нито в летни Сараи. Но добави, че доста от протестиращите нощес са били чести посетители.

Дълго изяснява по какъв начин само президентът Румен Радев е виновен за дейностите на НСО и че той в никакъв случай не се бъркал нито в назначенията в службата, нито в тематиката кого ще пазят чиновниците й.

Много дълго Борисов разсъждава за какво толкоз години не е свалена защитата на Ахмед Доган. Питали го и за какво НСО пази Делян Пеевски. Премиерът не знаел. Показали му от службата доказателства, че желали да унищожават Пеевски.

Снощният митинг, счита министър председателят, е бил проведен от президента и от Българска социалистическа партия. Ако си мислите, че е непринудено, лъжете се, сподели Борисов. И добави, че нито един от протестиращите не е спазвал ограниченията против ковид. Да се знае, че президентът Радев е призовал да не се съблюдават рестриктивните мерки. Да отидат да ги глобят. След вчерашния протест ще се покачат още случаите, по-малко ли бяха там в сравнение с футболен мач, е тезата на Борисов.

Накрая министър председателят не устоя и повтори обичаната си тематика – за автомагистралите, които строи, за всички стопански ограничения, с които „ избавя “ България и по какъв начин имало политици, които не желаят страната да цъфти.

Предупреди всички да не заиграват с етническата тематика.

Предупреди и структурите на ГЕРБ да не се събират в София, с цел да влизат в конфликти с другите протестиращи.

Непропусна да означи, че в случай че го няма него, ще дойдат тези от площадите. Дори Христо Иванов избягал от уредниците на митинга пред Президенството, е мнението на Борисов.

Публикуваме част от разсъжденията на премиера:

„ Поканил съм ви да поразмишлявам на глас “.

„ Слушам монолозите на Камен Донев вечер. Винаги съм мислел дали мога и аз да се превъплътя в нещо такова “.

„ Много ми е блага страна, толкоз доста неща се вършат и не ми се желае от гупост да се унищожи и след това дълги години да има проблеми “.

„ Дебаркира Христо Иванов на плажа „ Росенесец “. Като с кораба „ Радецки “, който слиза в Козлодуй да завладява бряг. Видно е, че има политическа цел. В това няма укор, одобряваме че е доброжелателен. Как бива посрещнат от охранителите. Няма го там Доган – нито плажува, нито се пече. Нищо не постанова дейностите на тези охранители. Те са като актьори. Единият върви и носи знаме. А другият го бута до водата, до момента в който джапне и го пуска да си излезе назад. Ако се давиш, го дави… “

„ Това, което е върхът на възмущението ми е – че взима и хвърля знамето и от самото начало вижда, че ги снимат. Той знае, че това няма да остане прикрито. Тези охранители вършат всичко допустимо това да е най-автентично. И след това тези се качват на лодката и отиват да поддържат тези – Корнелия, Радев – те са от едно свърталище “.

„ Христо Иванов застава зад този, който директно отговоря за НСО. Като споделя, че ще държи Борисов виновен “.

„ Четири години президентът Радев управлява директно и управлява Националната работа за защита. Тука не могат да се опитат да излъжат и когато са ми пращали имена за началници и за зам.-началници. Никога не съм казвал, че желая да познавам някого…в рамките на 30 минути съм подписвал. Не могат да кажат, че са желали да сложат еди-кой си, а аз съм се възпротивил “.

„ Нямаше закон за НСО, ние им направихме “.

„ В тази комисия, която взема решение кой да се охранява, влизат ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Но шефът на Народно събрание задава дневния ред на тази комисия и тематиките, по които ще се приказва “.

„ Темата за защитата на тези двамата не е моя тематика. Тя не е. Президентът Радев да поеме отговорността, че ще смъкна тази защита “.

„ Още в понеделник ще има комисия в НСО, с цел да се реши тематиката. Службата би трябвало да пази единствено трима души – президент, министър председатели и ръководител на Народното събрание “.

„ Те изкъпаха Христо Иванов, той отиде да ги поддържа “.

„ Нашите служители на реда са вежливи, виждате, че на митинги изкарваме дамите начело “.

„ Трябваше да ги поканят, да се излегне на плажа. Да са общителни, да подържат знамето, вместо да го хвърлят “.

„ А прокуратурата като влиза в постройките на министерствата и ги извлича един по един. Ние дума споделили ли сме? И аз ги узнавам тези неща от малкия екран. Даже министърът не знае. Такъв му е стилът на работа на основния прокурор. Видяхте в най-важната работа на Министерство на вътрешните работи – ГДБОП по какъв начин ги подредиха на земята. И аз желаех незабавно оставките. Каква е разликата сред министрите, кметовете, висшите полициаи и президентския консултант? “.

„ А мене за всеки сигнал ме разкарват като панаирджийска мечка. И нищо не съм споделил “.

„ Нито съм ходил на зимните, нито на летните Сараи. Но доста от протестиращите нощес – са били “.

„ Аз когато съм правил нещо с Движение за права и свободи, постоянно съм го правил обществено “.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР