Премиерът Бойко Борисов честити Денят на българската просвета и култура

...
Премиерът Бойко Борисов честити Денят на българската просвета и култура
Коментари Харесай

Борисов: Нека пазим културата си и да я обогатяваме


Премиерът Бойко Борисов честити Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност.

"Нека помним делото на Св. Св. Кирил и Методий и се гордеем с приноса на България освен към славянските нации, само че и към света. Нека пазим културата си и я обогатяваме. Докато се стремим към прогрес, дано запазим народността и човечността си. ", написа той във Facebook.



Една нация има мощ, когато духът и огненият меч се кръстосат, сподели министър-председателят Бойко Борисов, който в това време участва на изложбата „ Мечът на хан Кубрат “ дружно с генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле.

„ Днес фактически ни е най-светлият празник – на светите братя Кирил и Методий. Имаме делегация в Рим, където и папата всяка година ни приема дружно с сътрудниците от Северна Македония. Българската писменост, българската просвета си извънредно значими за нас “, съобщи Борисов. „ Така че вместо да ни разделя, и с днешните посетители от Ермитажа търсим обединяване “, сподели още министър председателят. „ С това се е справила интернационалната политика тогава “, акцентира Борисов, визирайки меча и пръстена на хан Кубрат. „ Това е превъплъщението – с огнен дух и меч, това е в България в днешния ден, по този начин пеят и децата. Да се кръстоса духът с огнения меч – тогава към този момент една нация има мощ. Красота, хубост, но си е меч “, уточни Борисов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР