Премиерът Борисов събра на спешна среща спецслужбите и министри заради

...
Премиерът Борисов събра на спешна среща спецслужбите и министри заради
Коментари Харесай

Брентън Тарант е посещавал исторически места в България


Премиерът Борисов събра на незабавна среща спецслужбите и министри поради терористичния акт в Нова Зеландия. След нея основният прокурор сподели, че стрелецът е посетил като екскурзиант десетина български града. Няма данни за терористична активност и връзки у нас.

Антитетористичният център е почнал да работи незабавно след приемане на информация.

Брентън Тарант е направил две визити на Балканите. Първото през последните дни на 2016 година, когато е пътувал из Сърбия, Черна гора, Босна и Хърватия. Второто, преди четири месеца, из България. И по време на двете визити е бил на историческа, туристическа обиколка и е посещавал исторически места, свързани с борби сред християнските и османската войска.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Установеното негово престояване в Б-я е за интервала 9-15 ноември 2018 година На 9 ноември 2018 година той идва на летище София с полет от Дубай. Пристигайки на летище София, на идващия ден, 10.11.2018 година, това са данните, открити досега, на 10 ноември 2018 година на идващия ден той наема автомобил, прави пътешестване към исторически места в Б-я, като посещава Дряново, Плевен, В. Търново, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Бачково, Казънлък, Банско.  © БГНЕС  Нападателят от Нова Зеландия е бил в България през 2018 година Нападателят от Нова Зеландия е бил в България през 2018 година
Мъжът, който през днешния ден умъртви 49 души в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия е бил в България в края на предходната година.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Предстои работа във връзка с изясняване на местата, където е престоявал, където е приспивал, целия маршрут, една от дилемите е да установим имал ли е контакти с български жители и имало ли е лица, които са го съпровождали.Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Искам да подчертая, че осъждаме всеки подобен акт, осъществен против почтени хора, без значение от тяхната вяра. По никакъв метод не желаем този акт да бъде свързван с България или с българската история. Ние сме търпелив народ, живеем в мир и съгласие, разнообразни етноси и религии и мислим, че сме образец за етническа приемливост.
Продължава проучването на пътуванията на Тарант из България, Балканите и Европа дружно с партньорските, новозеландските и австралийските служби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР