Премиерът Бенямин Нетаняху призна, че денят на битка е бил

...
Премиерът Бенямин Нетаняху призна, че денят на битка е бил
Коментари Харесай

Четиринадесет израелски войници са убити по време на битка от близко разстояние в южната част на Газа, казват военни

Премиерът Бенямин Нетаняху призна, че денят на борба е бил „ доста сложен “, само че даде обещание да продължи с офанзивата макар апелите за пауза.

„ Войната изисква доста висока цена от нас “, сподели той в изказване. „ Ние обаче нямаме различен избор, с изключение на да продължим да се бием. “

„ Нека бъде ясно: това ще бъде дълга война. Ще се борим до дъно – до момента в който заложниците не бъдат върнати, Хамас бъде отстранен и ние възстановим сигурността както на север, по този начин и на юг “, добави господин Нетаняху.

Израел споделя, че Хамас е заловил към 240 заложници, когато екстремисти са умъртвили 1200 души в протест към Южен Израел на 7 октомври.

До 60 заложници са изчезнали заради израелските въздушни удари, сподели Хамас предишния месец. Няма удостоверение за този брой, само че Израел счита, че 20 или повече от към 130 заложници, които към момента се държат в Газа, са мъртви.

Междувременно министерството на опазването на здравето на Газа сподели, че повече от 20 000 палестинци са били убити в спор от 7 октомври.

В...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР