Премиерът акад. Николай Денков връчи ключовете на пет високопроходими линейки

...
Премиерът акад. Николай Денков връчи ключовете на пет високопроходими линейки
Коментари Харесай

5 линейки с повишена проходимост даде премиерът Денков на Спешна помощ

Премиерът акад. Николай Денков връчи ключовете на пет високопроходими коли за спешна помощ на началниците на центрове за незабавна здравна помощ. Ключове за коли за спешна помощ получиха началниците на Центровете в София, Пазарджик, Благоевград, Шумен и Смолян.

Линейките са първите пет от общо плануваните 42 високопроходими коли за спешна помощ, които са обезпечени по плана „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “.

Линейките са предопределени за филиалите на петте центъра за незабавна здравна помощ - в Самоков, в Банско, във Велинград, в Смолян, и във Върбица.

Това е още един образец за какво е потребно за хората да бъдем членове на Европейски Съюз и по този начин, както би трябвало да изпълняваме отговорностите си, по този начин и да можем да употребяваме правата, което ни дава това наличие на европейската карта, сподели министър председателят акад. Денков. Тези ленейки са високопроходими, ще бъдат употребявани тъкмо в места, където хората постоянно най-трудно получават пряк и бърз достъп до здравна помощ. По думите му хеликоптерите, които се плануват за България, ще бъдат ориентирани към места, в които има усложнения и е нужна най-бърза реакция.

Премиерът акад. Денков благодари на екипите, които работят, с цел да може „ тези, изначало фантазии, а по-късно проекти и капиталови планове, да станат действителност, както виждаме през днешния ден “.

Това е последният съставен елемент от европейския капиталов план за поддръжка и модернизиране на незабавната помощ, като следва той да завърши през идната година, сподели заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов и напомни, че преди дни държавното управление отпусна близо 45 млн.лв. за довеждане докрай на плана. В рамките на плана се предвиждаха поправки на центрове и филиали за незабавна помощ, съоръжение за тях, както и пазаруване на 400 коли за спешна помощ.

 

 

Финализираме дейностите по плана, макар компликациите и забавянето му, с помощта на положителната последователност след предходното управление на Министерството на здравеопазването, сподели заместник-министърът на опазването на здравето доцент Михаил Околийски, който поздрави гостите от името на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков. Пожелаваме си идващите 37 коли за спешна помощ, които се чакат до края на март 2024 година, да бъдат доставени в период и да влязат в приложимост за по-доброто здраве на пациентите и по-добрата функционалност на екипите, добави той.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР