Премиерът акад. Николай Денков ще посети Варна в понеделник, 22

...
Премиерът акад. Николай Денков ще посети Варна в понеделник, 22
Коментари Харесай

Денков в център за обучение на тюлени

Премиерът акад. Николай Денков ще посети Варна в понеделник, 22 януари.

В 10,00 часа във Висшето военноморско учебно заведение министър-председателят ще взе участие в откриването на Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн). Основните му функционалности са отработване на необятен набор морски избавителни интервенции, както и обезпечаване на подготовката на водолазите от Военноморски сили и силите за специфични интервенции на Българската войска. Площта на басейна е 12 на 25 метра, а дълбочината варира от 3 до 5 метра.

Съоръжението е снабдено с имитираща система за генериране на талази, неестествен пушек и други профилирани системи, поддържащи образованието за целогодишна процедура на експертите от формированията на Военноморски сили, Военновъздушни сили, осъществяване на курсове и образование по леководолазно дело. На събитието ще присъстват  и министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Евтимов.

В 12,45 часа министър-председателят ще бъде осведомен от кмета на Варна Благомир Коцев със положението на свлачището при Рибарския плаж и ще набележат ограничения за решение на казуса.

В 13,20 часа акад. Денков ще бъде посетител на Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “, където дружно с кмета ще участват  в спортно решение на задания по математика със златния медалист  от интернационалното съревнование по математика в Куала Лумпур, Малайзия – Дамян Накев и негови съученици – първенци и медалисти от други надпревари.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР