Премиерът акад. Николай Денков е отговорил на писмото на Делян

...
Премиерът акад. Николай Денков е отговорил на писмото на Делян
Коментари Харесай

Денков отговорил на Пеевски и Борисов за споразумението със синдикатите

Премиерът акад. Николай Денков е дал отговор на писмото на Делян Пеевски и Бойко Борисов, в което те го питат за спазването на съглашението със синдикатите, което бе реализирано поради протестиращите енергетици. Това стана ясно от позиция на  Делян Пеевски, публикувана от пресцентъра на Движение за права и свободи.

" Получихме писмения отговор на министър-председателя за осъществяването на съглашението с енергетиците, даваме го на обществените сътрудници за мнение и оценка. Това съобщи съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски ", се споделя в прессъобщението.

" Премиерът ни осведоми, че дейната работа на държавното управление в осъществяване на всяка една от точките от Споразумението е в ход и ще продължи и отсега нататък в тясно съдействие със обществените сътрудници ", оповестява Пеевски.

За реализиране на цялостна бистрота и осведоменост на страните по съглашението и като гаранти за неговото осъществяване, ние ще разпратим отговора на премиера до всички участници в срещата и ще чакаме от тях коментар и оценка за напредъка на осъществяването, добавя Пеевски. 

Според него са нужни решителни и виновни дейности за осъществяването на уговорките по този толкоз сензитивен за заетите в бранш “Енергетика ” и цялото ни общество въпрос. Съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи упорства министър председателят да осведоми всяка седмица за осъществяването на съглашението.

Споразумението, подписано на 3 октомври сред министър-председателя, членове на Министерския съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш " Енергетика ", бе подкрепено на идващия ден в пленарната зала. Решението включва разработване на план на енергийна тактика на България до 2030 година с небосвод до 2050 година с присъединяване на обществените сътрудници, редом с процеса на актуализация на Интегрирания проект за енергетика и климат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР