Премиерът акад. Николай Денков даде старт на новата учебна 2023/2024

...
Премиерът акад. Николай Денков даде старт на новата учебна 2023/2024
Коментари Харесай

Акад. Денков би училищния звънец в София и въведе първолаците в клас в Караджово

Премиерът акад. Николай Денков даде старт на новата образователна 2023/2024 година в две учебни заведения през днешния ден.

Министър-председателят би учебния звънец в Националната природо-математическа гимназия „ Акад. Любомир Чакалов “ (НПМГ) в София, която самият той е приключил през 1980 година Акад. Денков вкара в клас първолаците в Основно учебно заведение „ Васил Левски “ в село Караджово, област Пловдив.

„ Скъпи възпитаници, учители и родители, цветущ празник! Днес - 15 септември, и 24 май са двата дни, които отличават България в целия свят с това, че споделят: образованието, науката, културата - това е същността на България. Няма друга страна в света, която да ги чества по този метод “, съобщи министър председателят пред гостите на тържеството в НПМГ.

Повече от 50 години гимназията е измежду водещите учебни заведения в България, като през 1994 година е приета за колеж на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Тази есен в НПМГ работят 87 учители, които преподават на 1224 възпитаници от V до ХІІ клас. Преди 45 години министър председателят е измежду учениците, учителите и преподавателите от Софийския университет, прекрачили първи прага на новооткритата постройка на НПМГ, в която учебното заведение се обитава и през днешния ден.

„ Бяхме първите възпитаници, които влязоха в нея една седмица преди 15 септември да почистим класните си стаи, да подредим чиновете си и да знаем, че това е нашето учебно заведение “, напомни си министър-председателят. „ Вярвайте в себе си! Вярвайте в учителите си, тъй като те са ви научили на най-важното нещо - през целия живот всеки ден вие ще би трябвало да учите нови неща, само че те ще ви създадат сполучливи “, обърна се към учениците министър председателят.

Основно учебно заведение „ Васил Левски “ е разкрито през 1852 година, а от 1946 година е средищно учебно заведение за селата Караджово, Моминско и Кочево. В него се образоват 114 възпитаници три разнообразни етноса – български, турски и ромски. Училището може да се похвали, че четирима от отпадналите шестима възпитаници през предходната образователна година тази есен са назад в класните стаи. „ Вие би трябвало да вярвате на вашите учители и дружно с вашите родители да работите с тях, тъй като това е методът да съумеете в живота. Трябва да завършите учебно заведение, да се научите да четете, да пишете, да смятате - всичко това, което желаят учителите ви от вас “, обърна се към учениците от село Караджово министър председателят, преди да бие звънеца и да вкара най-малките измежду тях.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР