Преместването в нова страна, за да започнете нова работа, е

...
Преместването в нова страна, за да започнете нова работа, е
Коментари Харесай

Най-добрите държави за работа за жени чужденки

Преместването в нова страна, с цел да започнете нова работа, е стресиращо и от време на време даже плашещо. Но това е и приказен метод да научите повече за нови култури, да разширите хоризонтите си и да развиете нови умения. И да получавате повече пари.

Нови проучвания демонстрират, че дамите са по-малко склонни да търсят по-добра кариера в чужбина, в сравнение с мъжете (25% спрямо 38%). Всъщност, 28% от дамите показват работата или образованието на колегата си, или тяхната връзка, като съществена мотивация за пренасяне в нова страна, съгласно последното изследване на Expat Insider, извършено от InterNations, най-голямата емигрантска общественост в света.

Накратко, повече дами се местят в чужбина, с цел да поддържат кариерата на колегата си, в сравнение с личната си кариера.

Мъжете, въпреки това, посочват работата си като съществена причина за пренасяне на ново място, и единствено 13% се местят поради обич, кариера или обучение на партньорката си.

В опит да насърчат повече дами да слагат своя прогрес преди всичко, InterNations изследват мнението на 8 855 дами в международен мащаб, с цел да схванат в кои страни дамите са най-щастливи в кариерата си.

Балансът сред професионалния и персоналния живот, сигурността на работните места и вероятностите за кариера са измежду критериите.

Класацията включва страни от целия свят.

Вижте кои страни са показали дамите като най-хубави за работа на чужденки

10. Австралия

9. Малта

8. Нидерландия

7. Нова Зеландия

6. Люксембург

5. Дания

4. Норвегия

3. Тайван

2. Бахрейн

1. Чехия
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР