Премахването на опасни дървета в Кюстендил провокира недоволство сред жителите.

...
Премахването на опасни дървета в Кюстендил провокира недоволство сред жителите.
Коментари Харесай

Жители на Кюстендил готвят протест заради премахването на опасни дървета

Премахването на рискови дървета в Кюстендил предизвика неодобрение измежду жителите. Те се заканиха да стачкуват. Вече съвсем година общината прави санитарна сеч. Според хората обаче дърветата са безусловно здрави и не е нужно да се режат.

Жители на Община Кюстендил се заканиха да стачкуват. Причината за недоволството им е, че към този момент съвсем година общината отстранява дървета в града. Според хората те са безусловно здрави и не е нужно да се режат.

Напрежението измежду хората ескалира, откакто в края на предходната седмица бяха отрязани няколко дървета към художествената изложба.

" Води се поголовна и безсмислена сеч, не ми харесва това, че се режат най-вече здрави дървета. Колко време би трябвало да порасне едно дърво, на кого пречеха тези дървета ", споделя Севдалин Атанасов.

Премахват се единствено заболели и изсъхнали дървета, които заплашват живота и сигурността на жителите, обясниха от общината. Причина за акцията им е, че предходната година в центъра на града падна остаряла липа, която едвам не умъртви дете. Още тогава беше наета външна компания, която стартира проучване на всички дървесни типове, множеството от които са на над 40 години.

" Всяко дърво го изследваме, оглеждаме и което преценим, че е рисково ", споделя старши специалистът " Озеленяване " в община Кюстендил Велизар Иванов.

Част от хората в града поддържат акцията.

На мястото на всяко отрязано дърво се засажда ново като досега в централната градска част има към този момент над 150.

" Садим тези, които устоят в градска среда - акации, японски вишни ", сподели специалистът Велизар Иванов.

Обновяването на зелената система ще продължи и в крайните квартали на Кюстендил.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР