Преливане на непречистени отпадъчни води в дъждовния колектор, който се

...
Преливане на непречистени отпадъчни води в дъждовния колектор, който се
Коментари Харесай

Отпадъчни води са изтекли в Шокъровия канал и Офицерския плаж

Преливане на непречистени отпадъчни води в дъждовния колектор, който се зауства в Шокъровия канал. Това е открила инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна и Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР - Варна).

Сигнал за неприятна миризма и преливане на нечисти води в Шокъровия канал и Офицерския плаж е постъпил на 7 август в БДЧР - Варна, оповестиха от екоинспекцията за Moreto.net.

Извършена е незабавна взаимна инспекция с Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна и Регионална лаборатория – Варна към Изпълнителна агенция по околна среда.

Установено е, че вследствие на ремонта на ул. „ Васил Друмев “ е нарушена проводимостта на канализационната мрежа по улицата. В резултат на това е позволено преливане на непречистени отпадъчни води в дъждовния колектор, който се зауства в Шокъровия канал.

По поръчка на БДЧР е осъществено пробонабиране от Шокъров канал и крайбрежни морски води, които ще бъдат изследвани по физико-химични индикатори: БПК5, амониев азот, нитритен азот, нитратен азот, ортофосфати като фосфор, нефтопродукти, мед, цинк, алуминий, желязо, арсен.

По време на инспекцията е възобновена естествената проводимост на канализационния колектор и преливането към Шокъровия канал е прекратено.

За установеното нарушаване от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна ще бъдат подхванати административно наказателни дейности против сдружението реализатор на ремонтните действия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР