Прекратихме договора с неговата фирма, залата е директно под шапката

...
Прекратихме договора с неговата фирма, залата е директно под шапката
Коментари Харесай

Боре Кьосев вече не е начело на „Христо Ботев”

Прекратихме контракта с неговата компания, залата е непосредствено под шапката на федерацията, съобщи Любо Ганев

Борислав Кьосев към този момент не е шеф на зала „ Христо Ботев”. Легендата, който е и член на Управителния съвет на федерацията, няма да стопанисва оборудването, което бе предоставено на концесия за 10 години от Министерството на спорта през 2013-а. Договорът на компанията, чийто шеф е някогашният национал, е бил преустановен. Пред „ Тема Спорт” президентът на централата Любо Ганев съобщи, че мотивът за решението е чисто финансов – стягане на бюджета.
 Общо заседание на федерацията по волейбол в Казанлък @@@

„ В момента индивидът, който работи като хазаин в залата, към този момент е и неин шеф, защото нямаме непотребни пари във федерацията. Знаете, че поради пандемията залата беше затворена, а хората, които работят там, всички получават заплати. Парите от министерството са в границите на 20 хиляди лв. като бюджет. Създали сме организация, съгласно която хората, които са вътре, да продължат да работят. Съответно, без да покачваме разноските, те да се запазят. Досега залата беше по различен метод – беше отдадена на компания на Борето от страна на федерацията. През април месец прекратихме този контракт и към този момент тя е непосредствено под ръководството на федерацията. Сега залата е към „ Волей Промоушън”, сдружението, което е към федерацията. Краси Йотински, който беше хазаин на залата, към този момент съвместява и длъжността на управител”, разкри Ганев.
Той добави, че от федерацията държат да продължат да стопанисват оборудването, като занапред ще бъдат осъществени още ремонтни действия там.

„ Залата сега е изчистена, гледаме какво би трябвало да се направи по нея – ел. системата, покрив, само че би трябвало да се види с какво финансиране ще разполагаме. Договорът мисля изтича 2023-а и няма да има проблем да го подновим. Имаме предпочитание да продължим да стопанисваме залата. Ще използваме хората, които по този начин или другояче работят там, да правят още в допълнение задания. Залата е подготвена, терафлексът е пренареден, игрището е сложено, всичко е наред”, сподели още президентът на федерацията ни.
 Общо заседание на федерацията по волейбол в Казанлък @@@

През годините към зала „ Христо Ботев” се породи напрежение, защото тя бе затворена за известно време поради проблем с едната естрада. Впоследствие оборудването бе отворено за мачове, само че без гостуваща агитка. Така дербито Левски – ЦСКА трябваше да се организира при строго избрани правила, а двата гранда бяха подготвени да го изнесат от София, заради неналичието на зала, в която да го провеждат. Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт " Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР