Прекрасно е, когато децата в семейството са почти на една

...
Прекрасно е, когато децата в семейството са почти на една
Коментари Харесай

Когато децата са с малка разлика

Прекрасно е, когато децата в фамилията са съвсем на една възраст. Те играят дружно и на драго сърце дружно слушат приказки. С тях може да отидете на кино, на спектакъл, да изберете музей, според от ползите им. И няма за какво да се притеснявате, че ще им бъде скучно. Е, има и нюанси. Ето някои основни елементи, когато децата са подбудени.

Баба се оплаква, че не ѝ стигат сили
През първите 8, а даже 10 години, ще чуете молбата на един от възрастните си родителите: „ Моля ви, водете ги на посетители при нас едно по едно. “
И би трябвало да ги разберете. С две буйни и прекомерно витални дребни деца е в действителност мъчно. Едновременно би трябвало да ги следят и да не ги изпускат от взор, да им обръщат внимание, да дават отговор на молбите и желанията им.
Така че забравете за ваканцията, която желаете да прекарате с колегата си уединено – без децата. Поне, до момента в който лагерите не стартират да одобряват деца и не съумеете да ги запишете дружно.

Разходките се трансформират в призрачен сън
Докато навършат учебна възраст, разходките в действителност са тестване и за най-търпеливата майка. Защото ще ѝ се постанова да облича/съблича двама, да обслужва всяко „ гладен съм “, „ желая да вода “, „ пишка ми се “ и...

А през първата година съчетаването на количка със слинг е призрачен сън.
След това количка с тротинетка (камионче, колело) –става още по-сложна композиция при събаряне от етажите, носене, пресичана на улицата...

Сънят става идеал за вас

Недоспиването е проблем за всеки родител. Ако обаче децата са с по-голяма разлика във възрастта, това дава опция за отдих. Без младата майка изобщо да се надява, че ще може да си възвърне силите от бременността, раждането, кърменето... и всичко, което следва.

Боледуват в комплект

И почти по идентична скица – нали са на близка възраст. И естествено и двамата по едно и също време се нуждаят от внимание, милувка, утешение... Не приказваме изобщо за средствата, които ще са нужни за медикаменти, проучвания, доктор.

Купувате всичко по две

Eстествено облеклата (особено, в случай че децата са от един пол) могат да останат от едното и другото също да ги носи. С колелото и кънките е почти същото. Но играчки, боички и каквото се сетите, би трябвало да купувате двойно.
Ако планирате да ги запишете в една градина или учебно заведение – ще купувате за празниците от всичко по 2 и то на един ден.

Споровете за водачеството не секват

Колкото разликата във възрастта сред децата е по-малка, толкоз по-трудно се дефинира кой е „ по-големият “. И в случай че престижът на 7-годишния брат е огромен по отношение на 3-годишната, то на 5-годишния е доста по-малък. Това на процедура значи, че и двете деца ще са недоволни.
По-големият, тъй като не го одобряват на съществено, дребният, тъй като му се постанова да слуша и търпи човек, който не е доста по-голям и нито по-умен от него.

По-голямото рано пораства

Ако постоянно не си подсещаме на какъв брой години в действителност е по-голямото ни дете, упованията и условията към него ще са прекомерно тежки и жестоки. Защото още на 2-3 години то към този момент става „ кака “ или „ батко “, няма по какъв начин да е в ръцете на мама, тъй като мястото там е заето. Просто по този начин се получава.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР