Прекрасна новина за всички, които в празничния ден планират да

...
Прекрасна новина за всички, които в празничния ден планират да
Коментари Харесай

Музеят на Възраждането във Варна ще работи с вход свободен на 3 март

Прекрасна вест за всички, които в празничния ден възнамеряват да посетят прочут варненски музей.

Утре (3 март) входът на Музея на Възраждането във Варна, ще бъде свободен. Посетителите на музея ги чакат изненади, по случай 150 години от гибелта на Васил Левски. Ще има краткотрайна галерия, както и QR код, посредством който гостите могат да чуят записаните мемоари на Иван Фетваджиев за идването на Левски във Варна.

По случай Националния празник на България 3 март, Музеят на Възраждането във Варна ще работи на следващия ден (3 март) с вход свободен (без заплащане) със общоприетото работно време от 10.00 до 17.00 ч.

Освен непрекъснатата експозиция, посетителите ще могат да прегледат и краткотрайната галерия „ Знаци на паметта “, отдадена на 150 години от гибелта на Васил Левски, написа

Ново допълнение към изложбата е добавеният QR код. Сканирайки го, гостите ще могат да чуят записаните мемоари на Иван Фетваджиев за идването на Левски във Варна. Записът е изработен като концепция и със съдействието на Музея на Възраждането, възпитаници от Първа ЕГ – Варна и взаимно с сътрудниците от Музея за нова история на Варна.

Карловецът Иван Фетваджиев е бил служащ във варненската спиртоварна фабрика на видния възрожденец Никола Провадалиев, където се среща персонално с Дякона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР