Прекият наследник в ДАНС –Недялко Недялков остава в ДАНС като

...
Прекият наследник в ДАНС –Недялко Недялков остава в ДАНС като
Коментари Харесай

Бивш началник от ДАНС: Американците не ни броят за живи. Борисов употреби Георгиев като мюре

Прекият правоприемник в ДАНС –Недялко Недялков остава в ДАНС като зам.-директор. Докато е там, смяна не може да има. Бойко Борисов използва Димитър Георгиев /бел. ред. уволненият ръководител на ДАНС/ като мюре. Добре, че американците не ни броят за живи, другояче сигурно много ще се обиден. Това сподели пред Фрог нюз някогашният началник на ДАНС-Пловдив Асен Стефанов. Ето какво изясни той за свадите около Агенцията:
Г-н Стефанов, в собствен пост преди няколко дни пишете: „ КОЙ ръководи службите, до момента в който преуморените ръководители си почиват безпарично? Дали отпускарите не са просто мюрета, пуснати да се залисваме с тях, до момента в който дубльорите забърсват улики и доказателства? “. Кое ви накара да зададете тези значими въпроси?

Когато ръководителят на ДАНС излиза в дълъг отпуск в последните дни на предходното държавно управление, въпросът в действителност е „ за какво “. Но отговорът няма да пристигна с взиране със седмици в отпускаря. Същественото е кой ръководи Агенцията в негово неявяване. И дали, след случилата се въпреки всичко през вчерашния ден промяна на ръководителя на ДАНС, двамата му заместници ще подадат оставка, най дребното тъй като не са препоръчани за тези позиции от сегашния началник на Агенцията (по Закона за ДАНС, ръководителят се назначава по предложение на Министерския съвет за период 5 години, а двамата заместник-председатели се дефинират с решение на Министерския съвет за същия период по предложение на ръководителя на агенцията). Ако не го създадат, и то незабавно, хипотезата за мюретата и дубльорите ще излезе напълно правдоподобна.

В ДАНС има един зам.-шеф, споделя се Недялко Недялков. Медийни изявления го свързват с Делян Пеевски? Вие какво знаете за него? Председателят на ДАНС беше заменен, само че в случай че такива като него останат на постовете си, може ли да се разчита на смяна в работата на родното ФБР? Бившият към този момент ръководител на ДАНС Димитър Георгиев счита, че го махат поради разкритите съветски шпиони. Вие повярвахте ли му? Кога началник на подобен пост си взима няколко месечен отпуск?

В края на 2013 година, пред пловдивска медия, описах профила на „ подобаващия “ тогава управителен кадър в ДАНС. За да избегна автоцитиране, ще го напомня по този начин: зле просветен негодник със подозрителен морал. По това време отпред на Агенцията беше двойката Писанчев – Недялков, които, преди позорния избор за правоприемник на Пеевски в ДАНС, си дадоха обещание взаимно, че спечелилият ще назначи другия за собствен заместител.

Сравнително бързо, макар съпротивата на задкулисието, Писанчев трябваше да си тръгне, само че половинката му остана. Сега си потегля и Димитър Георгиев, а Недялков - не. Според сътрудници, оперативното управление на Агенцията постоянно е било точно в ръцете на Недялков. Той е директния правоприемник на Пеевски в ДАНС. Съвсем ясно е, че до момента в който е там, смяна не може да има.

Довчерашния ръководител на ДАНС Димитър Георгиев самичък не има вяра в обяснението си за отстраняването му, съвпадащо изцяло с това на Борисов. Колкото до странната му отпуска, мисля, че му е наложена от Борисов, с цел да го използва като мюре.

Между другото, „ родното ФБР “ не ми звучи добре, дори и в случай че се влага известна доза жлъч. Добре, че американците не ни броят за живи, другояче сигурно много ще се обиден.

Като човек, който е бил в „ кухнята “ на ДАНС, по какъв начин гледате на абсурда с подслушването на политици от така наречен партии на митинга? Вярно ли е, че ДАНС се е трансформирала в служба-бухалка на властта и в библиотека за компроматни каузи против неуместните? Вярно ли е, че в случай че реши, службата може да „ сготви “ всеки човек?

В „ кухнята “ не съм бил – не давам отговор на нужния за там профил.

Скандалът с подслушванията ще стане същински скандал и, уповавам се, с същински последици, когато се появят доказателства. Дали ДАНС се е трансформирала служба-бухалка? Докладът на един някогашен щатски дипломат у нас свързва досегашния министър председател и директен надзирател на ДАНС с присъединяване в силови групировки и проведена престъпност. Борисов е определян от „ остриета “ на ГЕРБ като „ подигравка на деспот “, а обкръжението му като „ тайфа “ (нищо, че въпросните „ остриета “ са професионални ренегати). Този човек до неотдавна командваше ДАНС, която пък от осем години се управлява от наследници на Пеевски. Представете си в какво се е трансформирала тази конструкция.

Ако това е по този начин, то може ли да определим ДАНС като опасност за националната сигурност на България?

България няма национална сигурност.

Интервю на Катя Илиева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР