Прекаралите коронавирус лекари се доимунизират заради работата си в COVID

...
Прекаралите коронавирус лекари се доимунизират заради работата си в COVID
Коментари Харесай

Над 300 служители на Пирогов са преборили коронавируса

Прекаралите ковид лекари се доимунизират поради работата си в Коронавирус среда. Това сподели шефът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. Асен Балтов в изявление за " Нова телевизия ".

„ Човек, който е изкарал коронавирусната зараза и който има антитела, откакто мине интервала на лекуване, две седмици откакто изтече карантината или излезеш от болничното заведение, е хубаво да се направи ELISA способ, който демонстрира какво е количеството на антитела в кръвта. Ако са над избрана норма, той може да работи напълно умерено без никакви терзания в коронавирусна среда. Има сътрудници, които не носят маски, само че може една маска от почитание към всички останали от отделението. В никакъв случай не е нужно да носи защитно облекло “, сподели проф. Балтов.

Той съобщи, че „ Пирогов “ от последна внезапно е станала първа. „ Имаме към този момент повече от 300 сътрудници, освен лекари, медицински сестри, медицински личен състав и немедицински личен състав, който изкара коронавирусната зараза и те сега са хората, които безусловно работят на първа линия и дават всичко от себе си “, сподели още проф. Балтов.

Директорът на „ Пирогов “ изясни, че се следи, че антителата на прекаралите вируса лекари, работещи в тази среда, не престават да нарастват. „ Те се доимунизират в това, че работят в тази среда. Няма риск да се заразят отначало, в противен случай те стават още по-устойчиви на вируса “, сподели още проф. Балтов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР