Прекарах няколко дни в центъра за бежанци във Варна. Гледката

...
Прекарах няколко дни в центъра за бежанци във Варна. Гледката
Коментари Харесай

Лорер: 40-те лв. са предвидени за този, който настанява, регистиран в Министерството на туризма

" Прекарах няколко дни в центъра за бежанци във Варна. Гледката е покъртителна. Не толкоз, тъй като тези хора наподобяват, както бяхме привикнали при предходните талази - да идват от Близкия изток, а наподобяват тъкмо като нас. Това са хора, които наподобяват безусловно като нас, които са изживели нещо, което ние си мислихме, че в Европа е забравено ", това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер пред NOVA.

" Война от подобен мащаб на Европейска територия е потрес за целия Съюз и този потрес е написан на лицата им, най-вече дами и деца, които са оставили мъжете си да се бият за свободата на страната си ", добави той.

" Всеки, който има подозрения дали би трябвало да оказваме помощ и какво се случва, откровено предлагам да отиде и да се запознае с някой от тези хора ", сподели Лорер във връзка гласуваната от държавното управление помощ в размер на 40 лева дневно за всеки човек дошъл от Украйна.

" По време на регистрация чиновниците на Агенция по бежанците, установявайки къде желаят да отидат, ще им кажат къде се намира съответния център в съответен град, в случай че тези хора нямат към този момент проведено настаняване ", акцентира Лорер.

И добави, че тази процедура би трябвало да се случи още на границата.

" Около 200 000 работни места са незаети и могат да бъдат основани, тъй че идващите бежанци от Украйна са добре пристигнали, в случай че желаят да останат и да се включат на работа у нас ", сподели още Министърът на нововъведенията и растежа.

" 40-те лева са планувани за този, който ви настанява. Той би трябвало да е юридическо лице, записано в Министерството на туризма, с цел да може да си получи парите в края на всеки месец, въз основа на това какъв брой бежанци е настанил при себе си ", обясни обстановката с помощта за бежанците министър Лорер.

Той акцентира разликата с други страни, където има процедура да се дават пари на самите бежанци. " Засега няма планувана директна финансова помощ към самите бежанци ", посочи той.

" Държавата организира доста интензивни договаряния с хотелиерите, с цел да се разиска каква е сумата за настаняване на човек дневно при тази инфлация, плюс изхранване и беше достигнато до тази цифра ", обясни Лорер.

" Тази война може да свърши и след седмицата, в случай че съветският народ разбере, че не може да издържи на санцкиите и натискът върху Путин се усили неимоверно ", сподели още той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР