Прекалено рано е да се коментират имена за евродепутати, заяви

...
Прекалено рано е да се коментират имена за евродепутати, заяви
Коментари Харесай

Атанас Зафиров за сегашните евродепутати на БСП: Тези хора не могат да бъдат представители на партията ни. Те доброволно се изключиха и гласуват в противовес с нашите партийни решения

Прекалено рано е да се разясняват имена за евродепутати, съобщи в ефира на БНР Атанас Зафиров, заместник-председател на парламентарната група на Българска социалистическа партия. Той заяви, че през април ще бъде директното одобряване на претендентите за членове на Европейския парламент. 
 
В отговор на въпрос ще се разделят ли някои от сегашните евродепутати, излъчени от Българска социалистическа партия, с кандидатурите си за идващия евровот, Атанас Зафиров означи:
" Големият проблем не е в личностите и имената. Проблемът е, че огромна част от групата гласоподава в прорез с груповите решения на партията. Мога да дам доста образци – глобите против Русия, оръжията за Украйна, Истанбулската спогодба, джендър политиката и доста други сходни гласувания, които са в цялостен контраст с взетите групови партийни решения и няма по какъв начин да бъдат добра препоръка за работата на тези евродепутати. По-голямата част от тези хора не могат да бъдат представители на Българска социалистическа партия. Те непринудено се изключиха от партията и гласоподават в контраст с нашите партийни решения ".
 
Във връзка с връзките сред ПЕС и Българска социалистическа партия Зафиров уточни, че не става дума за конфликт, а за отстояване на народен интерес.
 
Българска социалистическа партия е с упоритост за образуване на мощен ляво-център-патриотичен блок. Искаме да работим за Европейски Съюз, обективен, отчитащ ползите на всички страни. Някои от решенията не водеха натам, разяснява Атанас Зафиров в предаването " Преди всички ".
 
Той е сигурен, че " в тези граници има задоволително сериозен кръг гласоподаватели ".
" Ние желаеме в европарламента да има българи, които пазят на първо място националния интерес. Проевропейски настроени, само че с отчитане на този интерес.(…) Хора, които би трябвало да могат да споделят и " не ", когато европейските и натовски ползи са в колизия с българските национални ползи ", заявява той.
 
На последните локални избори избрани хора очевидно и намерено работеха срещу партията. Те сами са се изключили съгласно устава и това единствено би трябвало да бъде установено, изясни заместник-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия преди идния през уикенда партиен конгрес.
 
В някои от областите част от партийните организации работеха за други листи и претенденти, призна Зафиров. По думите му, " това е вътрешно-партиен проблем, който на процедура към този момент е решен ". Това, че на някои места се случиха сходни флуктуации, е доста дребна част от разбора на локалните избори, добави Зафиров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР