Прекалено много захар, слънце и ексфолиране са врагове на красотатаЗа

...
Прекалено много захар, слънце и ексфолиране са врагове на красотатаЗа
Коментари Харесай

Пет вредни навика съсипват кожата

Прекалено доста захар, слънце и ексфолиране са врагове на хубостта
За да наподобява кожата като на модел от корица на списание, тя се нуждае от верните и регулярни грижи. Дори и най–елементарната поддръжка обезпечава нужния комфорт и здравословното положение епидермиса. Но пропускането на някои от ежедневните рутини, които на пръв взор ни се костват безобидни, могат да нанесат вреди на кожата с течение на времето. Ето и някои от тях:

Желанието да се пропусне вечерното разчистване на кожата на лицето е изцяло разбираемо, изключително след дълъг и изтощителен ден. Това обаче разрешава на мръсотията, натрупала се върху нея, да провокира сериозен дискомфорт. Системното пропускане на почистването на кожата разрешава на всички нечистотии да се смесят с омазняването и да доведат до задръстване на порите, възпаления и неприятни обриви.Почистването е извънредно значимо, изключително когато в всекидневието се употребява грим. Накои дами залагат на артикули с по-лека текстура, други на такива с по-голяма покривност. При всички случаи обаче непълното премахване на макиажа, или изобщо оставянето му за през нощта, носи големи негативи за кожата, които могат да наложат и намесата на кожен лекар, с цел да бъдат лекувани.

Съвет: Използвайте гальовен почистващ препарат, съгласуван с вида кожа. Ако тя е по-суха е целесъобразно препаратът да съдържа овлажняващи съставки, които поддържат епидермиса хидратиран. За мазната кожа са подобаващи артикули, съдържащи надълбоко почистващи съставки, като салицилова и гликолова киселина, само че в невисок %, с цел да не провокират зачервявания и сухота. Ако въпреки всичко умората надвива, компромисен вид е обтриването на кожата на лицето с мицеларна вода, която има свойството да отстранява нечистотиите.

Благодарение на слънцето, кожата продобива оня по този начин мечтан шоколадов цвят, само че ултравиолетовите лъчи предизвикат преждевременното й стареене, както и други по-сериозни диагнози. За да бъде защитена от нездравословното въздействие на UV лъчите, тя има потребност от отбрана, която не се ползва единствено през летните месеци. Слънцето може да повреди кожата даже когато на открито времето е студено или ни наподобява облачно. То също по този начин е в положение да предизвика и нежелана пигментация, чието премахване е дълъг и нелек развой.

Съвет: Широкоспектърният SPF блокира както UVA, по този начин и UVB лъчите и дава на кожата нужната отбрана. Критичният най-малко, който следва да се ползва, е SPF 30. При мощно слънце е вярно да се заложи на по-висок фактор. При нанасянето му е значимо да се покрие освен зоната на лицето, само че и линията на косата, под брадичката и шията.

Някои изследвания са открили, че храненето, богато на захар и изобщо на въглехидрати, форсира процеса на стареене. Също по този начин потенцира и възпалителните процеси. Кожата се нуждае от меню, в което приоритет е потреблението на зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Те обезпечават нужните витамини и минерали на организма, посредством което поддържат здравето на епидермиса. Изследванията в тази насока  демонстрират, че пресните плодове и зеленчуци могат да оказват помощ за попречване увреждането на клетките, което провокира въпросното  прибързано стареене на кожата. Ето за какво колкото по-чиста храна се употребява, толкоз по-привлекателна е и кожата.

Съвет: Черният шоколад несъмнено е потребен, само че в избрани количества. Може да утоли глада за сладко, само че най-добре е той да бъде укротяван със сезонни плодове.

Абсолютно разбираемо е, че когато на лицето се появи пъпка, желаете тя да изчезне допустимо най-скоро. Стискането й несъмнено не е решението, тъй като това може да докара до белези и разпространение на инфекции. В случай, че кожата е предразположена към обриви, изключително акнеични, е най-добре тя да се третира с здравна козметика, изписана от кожен лекар.Бензоил пероксидът и салицилова киселина са две от най-често срещаните и ефикасни съставки, третиращи подобен вид обриви. Но следва да се има поради, че другите артикули съдуржат друго количество от тези съставки. Не би трябвало да се протяга ръка към най-високата централизация, защото е допустимо да се получи нежелателен резултат и в допълнение неспокойствие на кожата, изключително в случай че тя е сензитивна. Някои проучваният демонстрират, че 2,5% бензоил пероксид е също толкоз ефикасен, колкото 5% или 10%. За салициловата киселина 2% е задоволително, само че при появяването на дискомфорт концентрацията би трябвало да е по-ниска.

Съвет: Консултацията с кожен лекар и комбинирането на верните артикули, обгрижващи кожата, са най-ефективният метод, посредством който да се управляват обривите, както и да се лекуват.

Лющенето на кожата е първият симптом на сухота. Въпреки че ексфолирането е в съсътояние да в профил незадълбочено дребните люспички, прилагано постоянно в действителност нарушава защитната преграда, която балансира влагата в кожата и я резервира. Прекомерната ексфолиация също може да провокира и нежелано омазняване, което съставлява обезщетителен механизъм на кожата, която се пробва да възвърне естествената си среда. За това е по-правилно сухотата на кожата да се третира посредством хидратация, а ексфолирането да не се ползва повече от веднъж седмично.

Съвет: Залагайте на артикули, които не са мощно абразивни или на такива със наличие на подобаващи ексфолиращи съставки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР