Преходът на властта в САЩ след избора на нов президент

...
Преходът на властта в САЩ след избора на нов президент
Коментари Харесай

Екипът на Байдън се готви за преход на властта и в Twitter

Преходът на властта в Съединени американски щати след избора на нов президент е събитие, което намира своето изражение и в Twitter. Екипът на Джо Байдън сътвори нов акаунт за новоизбрания държавен глава в обществената мрежа, с цел да стартира да построява база от почитатели за момента, в който по обяд на 20 януари той ще наследи формалния президентски профил POTUS.

Профилът PresElectBiden събра над половин милион почитатели за по-малко от 24 часа.

След встъпването на Джо Байдън и Камала Харис в служба почитателите на двата публични акаунта на администрацията, POTUS и WhiteHouse, ще бъдат нулирани – процедура, която Twitter нямаше досега, съобщи Bloomberg.

Сега профилите имат солидна аудитория от 60 млн. души, а когато Доналд Тръмп ги наследи през 2017 година, почитателите бяха към 12 млн., въпреки че президентът по този начин или другояче продължи да употребява персоналния си профил, най-малко до момента в който не бе блокиран за непрекъснато след щурма на Капитолия предходната седмица.

Съществуващият към този момент акаунт Transition46 ще поеме контрола над WhiteHouse. Екипът на Байдън записва също първата дама Джил Байдън, вицепрецидента Камала Харис и нейния брачен партньор Дъг Емхоф.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР