Прегръдката е един от най-мощните начини за изразяване на любов,

...
Прегръдката е един от най-мощните начини за изразяване на любов,
Коментари Харесай

Учените: Защо прегръдките са най-красивата и полезна форма на комуникация

Прегръдката е един от най-мощните способи за изложение на обич, благополучие, наслада, боязън или горест. Като се прегръщаме, ние демонстрираме грижа и съчувствие, което ни оказва помощ да се свържем прочувствено на по-дълбоко равнище.

Според Вирджиния Сатир, която е фамилен терапевт, имаме потребност от към 4 обятия дневно, с цел да сме добре, към 8 за тонус и 12 за повсеместен напредък.

 Hug it out!

Прегръдките са от значително значение за цялостното ни здраве и благоденствие.  Ето и за какво би трябвало да даваме и получаваме обятия всекидневно:

Чрез напън върху гръдната кост, до момента в който прегръщаме, ние подтикваме активирането на чакрата на слънчевия сплит, която от своя страна предизвиква функционалността на тимусната жлеза. По този метод той контролира производството на бели кръвни кафези, които са виновни за нашия имунитет. Прегръдките успокояват душата, успокояват болката и ни оказват помощ да избягаме от прочувственото изтезание. Прегръдките понижават равнището на кортизол в тялото, като по този метод понижават равнището на стрес. Осигурявайки непосредственост и топлота, прегръдката също покачва настроението. Намалява напрежението в тялото и отстранява болката, като отпуска мускулите и подтиква кръвообращението в меките тъкани. Според изследване от 2013 година прегръдките понижават страха и безпокойството при хора с ниско самочувствие. Когато се прегръщаме, равнището на окситоцин, който е прочут още като „ хормон на любовта “, се покачва, което ни кара да се усещаме по-щастливи. Редовното прегръщане също балансира нервната система, което се вижда от проводимостта на кожата. Прегръдката може да понижи сърдечната периодичност, което понижава риска от сърдечни болести. Прегръдките са форма на медитация. Те ни учат да живеем сега и да излезем от нашите обичайни модели на мислене.

Със сигурност, не ни са ни нужни учените, с цел да ни кажат, че прегръдката е една от най-красивите форми на другарство, само че въпреки всичко успяхме да разбираем научно изгодите от тях.

Споделете тази публикация с вашите другари!

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР