Преговорите за размяна на затворници между Украйна и Русия продължават,

...
Преговорите за размяна на затворници между Украйна и Русия продължават,
Коментари Харесай

Размяната на Сенцов все още не е направена, преговорите продължават

Преговорите за замяна на пандизчии сред Украйна и Русия не престават, заяви прессекретарят на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) Олена Хитлянска, представена от ТАСС.

По-рано през днешния ден украински медии оповестиха, че аероплан с освободени от Русия украинци пътува към Киев.

" Уважаеми публицисти, комплицираният развой на договаряния за продан на заложници продължава. Заредете се с самообладание, уповавам се, не за дълго. Не разпространявайте непроверена информация. Стискаме палци! ", написа Хитлянска във Facebook.

Адвокат Валентин Рибин, който пази част от арестуваните в Украйна съветски жители, подготвяни за размяната, съобщи, че те остават в ареста. " Засега не зная дали те въобще ще бъдат разменени през днешния ден ", сподели той, представен от ТАСС.

Вчера Русия трансферира украинския режисьор Олег Сенцов от далечен затвор в Арктика в столицата Москва на фона на договарянията с Украйна за допустима замяна на пандизчии, оповестиха съветски организации. Ден по-рано украински съд освободи високопоставения съветски публицист Кирил Вишински, упрекнат в оказване на поддръжка на проруските сепаратисти в източната част на страната, напомня Ройтерс
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР