Преговорите за обединителен мач между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър

...
Преговорите за обединителен мач между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър
Коментари Харесай

Преговорите за мач между Джошуа и Паркър са на финалната права

Преговорите за съединителен мач сред Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър са на финалната права. Очаква се двамата да се качат на боксовия кръг при започване на идната година, а договорката да бъде оповестена до две седмици.

Джошуа има три от петте международни трофеи в тежката категория - на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Паркър държи пояса на Световната боксова организация (WBO).

И двамата не познават усета на загубата, откогато влязоха в професионалния бокс. 27-годишният aнгличанин има 20 победи в 20 мача с 20 нокаута. 25-годишният новозеландец е спечелил 18 от 24-те си дуела с нокаут.

" Мисля, че ще има съглашение с Паркър и екипа му в границите на идната или по-следващата седмица. Има огромна възможност (промотърът на Паркър) Дейвид Хигинс да лети насам идната седмица и да завършваме договорката ", сподели промотърът на Джошуа Еди Хърн пред " Скай спортс ".

" Когато една договорка е толкоз близо, би трябвало да се срещнете лице в лице. Работим върху това, преговаряме, никой няма да се прибере вкъщи, до момента в който не приключим договорката ", добави английският управител.

 Преговорите за мач сред Джошуа и Паркър са на финалната права
© Associated Press

По думите му дуелът сред Джошуа и Паркър евентуално ще се състои в края на март или първата седмица на април. " Нямаме краен период, само че такова е нашето предпочитание. Мисля, че сме на едно телефонно позвъняване от завършване на договарянията ", сподели още Хърн.

Една от евентуалните арени на конфликта е зала " О2 сцена " в Лондон. " Това обаче е съединителен мач. Защо да вършим мач пред 16 000 фенове, когато можем да съберем 80 000. Има разновидности - стадион " Милениум " в Кардиф, " Туикънъм " в Лондон. Проблемът е, че доста от огромните футболни игрища не желаят теренът им да бъде употребен в тази част от сезона ", изясни Хърн.

След мача на Джошуа с Карлос Такам в края на октомври той съобщи, че проектите са неговият клиент да направи три мача през 2018 година Желанието на британците е два от тях да бъдат обединителни - против Паркър и Дионтей Уайлдър. 32-годишният американец, който има 39 победи в 39 мача и 38 нокаута, държи най-ценния пояс в тежката категория - на Световния боксов съвет (WBC).

 Преговорите за мач сред Джошуа и Паркър са на финалната права
© Associated Press

" За Антъни има два съвършени мача - с Паркър и Уайлдър. Мачът с Уайлдър към този момент е нереалистичен поради изискванията, които те имат. Мачът с Паркър е доста по-близо ", сподели Хърн.

Ако Джошуа победи Паркър, най-вероятно ще има още един дуел, преди да се стигне до мечтания конфликт с Уайлдър. " Може да създадем отбрана на пояса на WBA против Дилиън Уайт, или да отидем в Съединени американски щати за мач с Джарел Милър. Има разнообразни варианти, само че задачата е една - Антъни да стане безспорен международен първенец ", приключи Хърн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР