Преговорите за нов кабинет наближават решителната фаза. Следващият вторник започват

...
Преговорите за нов кабинет наближават решителната фаза. Следващият вторник започват
Коментари Харесай

Бъдещият кабинет: Експертните срещи между партиите започват на 23 ноември

Преговорите за нов кабинет наближават решителната фаза. Следващият вторник стартират експертните срещи за разработване на стратегия за бъдещо ръководство. Имена за министри не са обсъждани, безапелационни са от „ Продължаваме промяната “.

На масата на договарянията би трябвало да седнат „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “.

По-рано денем стана ясно, че ДСБ са дали мандат на Атанас Атанасов да взе участие в диалозите за нов кабинет.

Разговорите стартират от 23 ноември. В експертните групи от четирите политически обединения ще вземат участие по трима души.

Групите са 18, а тематиките от енергетика, стопанска система, превоз, правораздаване през финанси и интернационалните връзки. Всеки ден ще има по четири срещи. След като се дефинират целите на бъдещето ръководство, ще чуем и окончателните имена на министри.

От „ Продължаваме промяната “ споделиха, че имена не са обсъждани, макар че към този момент излизат такива в общественото пространство. Например вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че с него не са водени диалози да остане в бъдещо държавно управление.

Разговорите за бъдещо ръководство ще продължат до идната събота, споделиха от „ Продължаваме промяната “. Първо ще има единодушие по цели, след това ще се разискват имена на министри. Номинации не са постъпвали от Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “.

От „ Продължаваме промяната “ дефинираха като спекулации появяването в медии на имена от проектокабинет. „ Не се връзвайте на никакви вести, тези имена са подправени, това са опорки “, сподели Кирил Петков.

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова се срещна още веднъж със съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, стана ясно от пост във „ Facebook “ страницата ѝ.

„ С Кирил Петков обсъдихме идващите стъпки в договарянията за сформиране на държавно управление. Вярвам, че ще поставим старания да има постоянно държавно управление и работещ парламент “, написа тя.: Кристиан Вигенин сподели пред БТВ, че не е проблем договарянията да се водят от Нинова.

От „ ИТН “ също обявиха желание да се включат в договарянията, стана ясно от думи на водача на партията пред БНР Слави Трифонов.

От „ Демократична България “ подчертаха, че диалози за министри не са водени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР