Преговорите за кабинет с премиер Мария Габриел и министерския състав,

...
Преговорите за кабинет с премиер Мария Габриел и министерския състав,
Коментари Харесай

Ротация или избори: Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се водят в пълна тишина

П реговорите за кабинет с министър председател Мария Габриел и министерския състав, препоръчан от нея на президента Румен Радев се водят в цялостна тишина. Още в петък самата Габриел удостовери, че диалозите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се водят отвън светлината на прожекторите. В незабавен порядък обаче започнаха да привикват депутати на ръководещото болшинство, даже от Япония. Това съобщи .

Преговори сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ евентуално се водят и сега. Това беше доказано от самата Габриел преди дни, както и от източници на NOVA. Този път диалогът не се води в така наречен Триъгълника на властта, където са формалните здания на Президентството, Министерския съвет и на някогашния Партиен дом, в който в този момент се обитава Народното събрание. За разлика от предишния път не виждаме даже и преговорните екипи. 

За това, че нещо се случва, стана ясно от пост на депутата от ПП-ДБ Манол Петков в обществените мрежи. Вчера той написа: „ и тогава настава моментът, в който получаваш това заветно позвъняване, че след 48 часа би трябвало да си на линия на „ Дондуков ” 2 (сградата на администрацията на президента), в София, България. Последвала редакция на същия пост демонстрира не 48 часа, а „ идната седмица ”.

Това води до изводите, че е допустимо двете политически обединения да са намерили общ звук в разговора си и още при започване на идната седмица може да бъде гласуван кабинетът „ Габриел ”. Това може да стане и на изключително съвещание на Народното събрание.

Припомняме, предходната седмица се стигна до скандал сред първите две политически сили откакто ПП-ДБ обявиха, че имената, показани от претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС не са съгласувани с тях и те не са дали експлицитното си единодушие. Възможно е и по време на диалозите да се стигне до кадрови промени. Предстои да забележим дали този кабинет ще бъде гласуван и дали ще имаме държавно управление още с първия мандат или ще се пристъпи към втората стъпка в процеса съгласно Конституцията – връчването на втория изследователски мандат за сформиране на кабинет, който би трябвало да бъде даден на ПП-ДБ.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР