Преговорите между Израел и Хамас за постигане на примирие в

...
Преговорите между Израел и Хамас за постигане на примирие в
Коментари Харесай

Катар: Преговорите между Израел и Хамас са в застой


Преговорите сред Израел и Хамас за реализиране на помирение в Газа и замяна на заложници са в застой, съобщи министър-председателят на Катар, съобщи Агенция Франс Прес.

" Преминаваме през внимателен стадий с известно отсрочване и се опитваме колкото е допустимо повече да се оправим с това отсрочване ", съобщи шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал-Тани на конференция с румънския министър-председател Марсел Чолаку.

Катар, дружно със Съединените щати и Египет, взе участие от седмици в подмолни договаряния за реализиране на помирение в Газа и освобождение на израелски заложници в подмяна на палестински пандизчии, държани в израелски затвори.

Преговарящите се пробват да " напреднат и да сложат завършек на страданията, които изпитва народът в Газа, и да върнат заложниците ", съобщи шейх Мохамед.

Посредниците се надяваха да обезпечат преустановяване на огъня преди началото на Рамазана, само че напредъкът неведнъж се проваляше, без да се стигне до преустановяване на военните дейности през свещения за мюсюлманите месец, който завърши предходната седмица.

За сметка на това набъбнаха опасенията, че продължаващата с месеци война в Газа може да прерасне в районен спор, откакто през уикенда Иран за пръв път в историята си извърши директна офанзива против своя върл зложелател Израел.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР