Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха минути преди 20 часа

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха минути преди 20 часа
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха преговори, отново без изявления

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ завършиха минути преди 20 часа довечера. Срещата се организира още веднъж при цялостно безмълвие и без мнения пред медиите. Това оповестява Българска национална телевизия. 

Преговорите този следобяд продължиха близо шест часа.

От пресцентровете на партиите уведомиха, че отговорът на въпроса ще има ли държавно управление ще стане явен на следващия ден в 12 часа, когато номинираната за министър- ръководител Мария Габриел се яви пред президента Румен Радев с досието с първия мандат.

" Преговорите ще продължат още този следобяд и вие ще бъдете осведомени, когато имаме изясненост по позициите. Всичко ще стане ясно в идващите 24 часа ", увери Габриел.
 Преговорите не престават, Мария Габриел даде обещание изясненост до 24 часа
Преговорите не престават, Мария Габриел даде обещание изясненост до 24 часа

Габриел дава още малко време на ПП-ДБ

Припомняме, че в понеделник от името на мандатоносителя Мария Габриел одобри мандата от президента Румен Радев , съобщи планове за гласност, неприкритост, споделена отговорност и равнопоставеност и изиска спомагателен диалог , с цел да запознае президента с желанията. " Уважаеми господин президент бих желала да ви помоля да споделим няколко спомагателни информации с вас ", уточни Мария Габриел. След това Радев благодари на медиите и срещата остана закрита.

На " Дондуков " 2 пристигнаха с 15 минути забавяне Мария Габриел и Николай Денков , целият преговорен екип на ГЕРБ - Деница Сачева, Теменужка Петкова, Рая Назарян, както и Кирил Петков от " Продължаваме промяната ". Разнородният състав на делегацията също е дълбокосмислен самичък по себе си още веднъж.
 С 15 минути забавяне Мария Габриел взе мандата
С 15 минути забавяне Мария Габриел взе мандата

На " Дондуков " 2 пристигнаха и Николай Денков, и Кирил Петков

Час преди връчването на мандата общественото пространство се извърши с вероятни и " изтекли " описи на състава на държавното управление.

Припомняме, че действително има цялостно различие - съгласно поръчките на ГЕРБ не е реализирано единодушие за присъединяване им във властта и надлежно отговорността, т.е. за министерските постове, а съгласно ПП/ДБ - несъгласието се дължи на отхвърли на ГЕРБ да подпишат Споразумението, което подсигурява продължаването на промените в правосъдната система, започването на промяната в службите и назначенията в регулаторите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР