Преговорите между екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на

...
Преговорите между екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на
Коментари Харесай

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС продължават днес

Преговорите сред екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за сформиране на държавно управление след ротацията, които започнаха през вчерашния ден в Народното събрание, продължават и през днешния ден.

Срещата 9 март беше закрита за медиите и не е ясно какви договорки са постигнали преговорните екипи. Очаква се те да се срещнат и през днешния ден, с цел да се стигне до единодушие преди консултациите за нов кабинет при президента Румен Радев и връчването на първия изследователски мандат. 

От страна на ГЕРБ на масата е поставено съглашение, което да трансформира сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предлага меморандум, който да продължи неофициалното съглашение от пролетта на предходната година.

Участниците в договарянията се стремят да избегнат предварителни парламентарни избори, които евентуално биха се провели с евроизборите през юни.

В понеделник и вторник президентът Румен Радев ще организира съвещания с парламентарно показаните партии.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР