Прегледите за слух и зрение при възрастните хора вече са

...
Прегледите за слух и зрение при възрастните хора вече са
Коментари Харесай

Лекари: Загубата на обоняние е признак на старост

Прегледите за слух и зрение при възрастните хора към този момент са част от постоянните проби, на които лекарите ги подлагат.

Загубата на подушване също може да се добави в миналото към тях, считат откриватели, разкрили връзка сред загубата на подушване и риска от нежно здраве при възрастните хора, съобщи Юнайтед прес интеренешънъл.

" Използваме обонянието си, с цел да разграничим опасността от пожар или да се насладим на цветята напролет. Но също като зрението и слуха, това осезание отслабва с възрастта ", сподели доктор Никлас Роуан, професор по хирургия в " Джонс Хопкинс медисин " в Балтимор, и съавтор на проучването.

" Установихме, че повредените обонятелна идентификация и сетивни функционалности са свързани със старческата уязвимост, което е забавно, тъй като демонстрира, че освен остаряващият мозък работи тук, а евентуално и нещо периферно, нещо на равнището на носа, което може да предвижда възходящата ни уязвимост и доближаване на гибелта ", сподели Роуан.

Връзката сред загубата на подушване и нездравословното остаряване не е изяснена, само че нормалните последствия от загубата на подушване са загуба на вкус, усложнение в съблюдаване на персонална хигиена, меланхолия и некадърност за чувство на отровен пушек, сподели той. Това може да се свърже и със загуба на тегло, недохранване, несъответстваща персонална грижа и евентуални пострадвания от приключване на газ и пожари.

Прегледите за положението на обонянието може да оказват помощ на лекарите да назначат спомагателни проучвания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР