Прегледът на програмата за новия сезон в Премиър лийг, която

...
Прегледът на програмата за новия сезон в Премиър лийг, която
Коментари Харесай

Тежко начало за Тотнъм, Арсенал и Юнайтед и труден финал за Ливърпул

Прегледът на програмата за новия сезон в Премиър лийг, която бе изтеглена през днешния ден, демонстрира кои ще са основните интервали за водещите отбори във връзка с поредиците от сложни противници. Ето какви са подводните камъни за тимовете от топ 6 на първо четене: Шампионът Сити има единствено един сложен мач в първите шест кръга, като той е домакинство против Тотнъм. Другите противници на селекцията на Пеп Гуардиола са Уест Хам, Борнемут, Брайтън, Норич и Уотфорд. Доста по-тежък за " жителите " наподобява месец ноември, когато тимът гостува на Ливърпул на 9-и, две седмици по-късно приема Челси, а в края на месеца гостува на Нюкасъл. Скоро по-късно - на 7 декември, идва и дербито на Манчестър, макар че първото му издание е на " Етихад ".
Ливърпул стартира с мачове с Норич и Саутхамптън, последвани от домакинство против Арсенал. На 21 септември отборът има комплицирана аудиенция на " Стамфорд Бридж ". През октомври пък за мърсисайдци предстоят два поредни сложни теста - аудиенция на Манчестър Юнайтед и домакинство на Тотнъм. Гостуването на Манчестър Сити е на 4 април, което още веднъж може да се окаже от основно значение в борбата за купата. Дербитата с Евертън са през декември и през март, а семейството на Манчестър Юнайтед е на 18 януари. От любимците Ливърпул има може би най-труден завършек на сезона. През май отборът на Юрген Клоп гостува на Арсенал, приема Челси и приключва акцията на " Сейнт Джеймсис Парк " против Нюкасъл.

Програмата на Челси при започване на сезона наподобява на пръв взор допустима за " сините от Лондон ", които одобряват Лестър, а по-късно играят поредно с новаците Норич и Шефилд Юнайтед. На 21 септември носителят на трофея в Лига Европа приема спечелилия в Шампионската лига Ливърпул. На 23 ноември гостува на Манчестър Сити, а в края на декември има дербита на Тотнъм (21 декември) и Арсенал (28 декември), в които Челси още веднъж гостува.

Може би началото на сезона е най-трудно за финалиста в Шампионската лига Тотнъм, който в първите четири кръга има гостувания на Манчестър Сити (17 август) и Арсенал (31 август). Декември също няма да по никакъв начин елементарен за " шпорите ", защото месецът стартира с аудиенция на Манчестър Юнайтед (3 декември), а по-нататък следват посещение на Уулвърхамптън и домакинство на Челси (21 декември).

Началото няма да бъде по никакъв начин елементарно за Арсенал. След мач с Нюкасъл на " Сейнт Джеймсис Парк " в първия кръг следва леко домакинство на Бърнли, само че краят на месеца предлага на " топчиите " комплицирана аудиенция на Ливърпул и домакинско дерби с Тотнъм. Празничният интервал също се обрисува много тежък за Арсенал. На 14 декември лондончани одобряват Манчестър Сити, на 28-и същия месец домакинстват на Челси, а на 1 януари посрещат Манчестър Юнайтед на " Емиратс ".

Вече стана ясно, че Манчестър Юнайтед започва с домакинство на Челси, последвано от не по-лека аудиенция на Уулвърхамптън. Другите комплицирани интервали за " алените дяволи " на първо четене са началото на декември, когато отборът на Оле Гунар Солскяер поредно приема Тотнъм и гостува на Манчестър Сити, и началото на 2020 година, когато Юнайтед играе с Арсенал на " Емиратс " (1 януари), приема Нюкасъл, след което гостува на Ливърпул на 18 януари. Март пък крие поредни мачове с Манчестър Сити на " Олд Трафорд " и посещение на Тотнъм в две следващи седмици.

The highs.
The lows.
The wins.
The losses.
The passion.
The pride.
The support.

Friday 9 August. The Premier League returns. #PLfixtures #PremierLeagueFixtures pic.twitter.com/jGf2dm4DY3
— Premier League (@premierleague) 13 юни 2019 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР