Преглед на оригинала Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце

...
Преглед на оригинала Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце
Коментари Харесай

ЕК чете вестници, а Борисов?

Преглед на оригинала
Още по тематиката
Защо Брюксел подвигна ръце от България

Основната причина за неуспеха на мониторинга е, че Европейска комисия просто нямаше задоволително пълномощия да наложи измененията.
16 ное 2018
Призовката за Лозан Панов е до всички съдии

Атаката против ръководителя на Върховния касационен съд се развива по проект - той към този момент е цел на антикорупционната комисия
16 ное 2018
Догодина - нов основен прокурор и 10 милиарда лева

Който ръководи през 2019 година, ще взе участие в избора на заместител на Цацаров и разпределянето на скъпи поръчки
16 ное 2018 Премиерът Бойко Борисов не може или не желае да разбере какво има поради Европейска комисия с констатацията: " Медийната среда е от изключително значение за независимостта на правосъдната власт на фона на целенасочени офанзиви против съдии в някои медии, свързани с непрозрачни ползи и компликации при намирането на ефикасни средства за правна отбрана. "

Вероятно по тази причина притежаваният от депутата-издател (от тези дето не ги пипаме, по смисъла на изявление на премиера) и стратегически сътрудник на Борисов - Делян Пеевски, вестник " Телеграф " му го изяснява непосредствено от първата си страница, като афишира Софийския градски съд за " съд на олигархията ".

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Поводът са оправдателните присъди по делото за падналата постройка на Алабин през 2006 година, под която починаха две девойки. И не става дума за систематична идея на " Телеграф " за случаите на породена гибел по несъобразителност. Иначе щеше да има такова заглавие и за петте оправдателни присъди откакто четирима строители починаха под хотел " Вероника " на Георги Гергов в " Слънчев ден ".

Интересът на притежаваното от Пеевски издание е стимулиран единствено от обстоятелството, че единият от подсъдимите по проблема " Алабин " е обвързван с Цветан Василев и Иван Костов, което дава опция двамата да бъдат посочени като виновници за рухването на постройката. Ако в действителност бяха загрижени за възмездието, в " Телеграф " щяха да наблюдават случая и да виждат многократното преустановяване на следствието от прокуратурата, отменяно от същия този " съд на олигархията ".

Когато постройката падна и когато делото беше прекратявано, КТБ (с заем от която Пеевски закупи " Телеграф " и " Монитор " ) не беше мръсна дума. И тази първа страница идеално онагледява по какъв начин медиите се употребяват за безпринципни офанзиви.

Софийски градски съд стана неприятен откакто падна предходното му ръковдство, а с това секнаха и огромната част от схемите за вторично плячкосване на КТБ. Съдиите в него бяха припознати за зложелател от основния прокурор Сотир Цацаров, тъй като не се съобразяваха с шоу-акциите на прокуратурата. А наскоро ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев обществено атакува арбитър отново там поради това, че си е разрешила да се съобрази с правото на Европейски Съюз.

Общото сред Цацаров и Георгиев е безпрекословното обслужване на желанията на Пеевски. Войната на този кръг против всяка демонстрация на самостоятелност се е трансформирала във ежедневие. И се води освен с медии, само че и с държавни институции - КПКОНПИ, прокуратурата, Национална агенция за приходите, Висш съдебен съвет...
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР