Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще

...
Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще
Коментари Харесай

Лоша новина за шофьорите - без 25 ст. отстъпка за горивата от 1 юли

Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще се предлага във всички обекти на членовете на Българската петролна и газова асоциация 3 дни, откакто обновеният бюджет бъде оповестен в Държавен вестник, оповестяват от асоциацията. От там показват, че ще се съобразят със законоустановената процедура.

Поради забавянето на актуализацията на бюджета в Народното събрание държавната помощ няма да се приложи директно от 1 юли 2022 година, както бе планувано в плана.

С актуализацията на държавния бюджет е планувана отстъпка в размер на 25 стотинки от цената на литър гориво, зареден в контейнер на моторно транспортно средство, благосъстоятелност на физически лица. " Във връзка с това желаеме да заявим, че членовете на Българската петролна и газова асоциация имат подготвеност да стартират използването на тази стратегия, която съгласно държавните планове е на стойност 150 милиона лв. ", се показва в известието.

БПГА и нейните членовете ще разгласят обществено информация за реда и метода на даване на държавната помощ директно след приемане на окончателните текстове на бюджета. Информация за потребителите ще е налична и на място в комерсиалните обекти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР