Предвид екологичните проблеми, с които се сблъскваме, все повече и

...
Предвид екологичните проблеми, с които се сблъскваме, все повече и
Коментари Харесай

Защо не е добра идея да пием кафето си от капсули

Предвид екологичните проблеми, с които се сблъскваме, от ден на ден и повече се опитваме да се грижим за планетата посредством дребни жестове в дома, като да вземем за пример избор на уреди с по-висок енергиен клас, преработване и така нататък
 Кафето, климатичните промени и ще останем ли без кофеиновата напитка
Ще се трансформира ли кафето в разкош

Какво може да аргументи това

Въпреки че сме по-наясно с значимостта на предприемането на устойчиви ограничения в семейството, не си предоставяне сметка по какъв начин замърсяваме с някои дребни артикули, които са се трансформирали в неизменима част от ежедневния ни живот.

Заплаха за околната среда

За да получим дневната доза кофеин, от време на време избираме кафемашините с капсули, основно поради бързината и комфорта, които получаваме. Просто слагаме капсулата в машината, натискаме бутона и без да цапаме имаме своята чаша кафе с чудноват каймак.
 Снимка 461367

Капсулите обаче, колкото и практични да са, са направени от пластмаса или алуминий и съставляват опасност за околната среда, защото не са биоразградими, написа Hola.

Как да рециклираме кафе капсулите

Всяка капсула от шест грама кафе има още три грама опаковка, които са най-вече алуминий и пластмаса. Много хора обаче неправилно изхвърлят капсулите в контейнерите за хранителни боклуци или в тези за пластмаса. И в двата случая обаче това е неправилно.

Капсулите би трябвало да се подават в характерните места за събиране, предоставени от марките, защото имат друга система за преработване. Част от наличието остава вътре в капсулата и е нужен специфичен развой, с цел да може да се извърши съответно делене.
 Снимка 461368

Някои марки, като Dolce Gusto, като се изключи че имат характерна система за събиране, дават на тези капсули втори живот. Компанията е създала упорит план за резистентност на цялостното си преработване, способно да трансформира отпадъците във първокачествен тор и нови артикули като офис консумативи и мебели. За страдание обаче в България такива характерни контейнери липсват, което значи, че всяка една капсула не се рециклира вярно, а това вреди на околната среда.
 Капучино, лате и каква е разликата сред двете кафе питиета
Разликата сред капучино и лате

Малка, само че от значително значение
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР