Предварително заявената блокада от черешопроизводители за около 4 часа и

...
Предварително заявената блокада от черешопроизводители за около 4 часа и
Коментари Харесай

Протестиращи берачи и производители изсипаха череши на пътя

Предварително декларираната обсада от черешопроизводители за към 4 часа и половина на пътен възел Стара Загора към Автомагистрала „ Тракия ” не се състоя. По думите на шефа на полицията в регионалния град, позволение за това нямало, постъпило било единствено уведомително писмо.

Вероятно това беше и повода митингът на черешопроизводители и в пъти повече от тях берачи, да се придвижи на правата към село Загоре. Там берачите изсипаха на земята няколко щайги с череши пред погледа на зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров и се оплакаха от ниската изкупна цена и желаеха интервенция на страната.
 митинг

По думите на Димитров, диалозите и консултациите сред министерството и черешопроизводителите вървят от седмица, в случай че се наложи страната може да се намеси с решение на казуса, само че няма по какъв начин да дефинира пределни цени на продукцията.

" Подкрепа де минимис за производителитe може и да има, само че единствено когато се регистрира загуба под себестойността ", уточни Димитров и напомни, че предходната година тези стопани, чиято продукция била измръзнала, получили сходна поддръжка.

Въздържам се от мнение дали през днешния ден тук има проблем, само че в случай че има ще бъде решен, даде обещание зам.-министърът, пред чийто взор черешопроизводители от Старозагорско и черешоберачи от разнообразни възрасти, в символ на митинг изсипаха на пътя няколко щайги с плода.-->
 митинг

И през днешния ден, на пазара в Стара Загора, един кг от плода доближава до купувачите на цени от 2 до 4 лв.. Според протестиращите производители прекупвачите заплащат з а него от 60 до 80 стотинки. От джоба си заплащат и на берачите 40 стотинки за набран кг. За нас не остава нищо, препаратите не можем да си платим, разясниха черешопроизводителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР