Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица

...
Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица
Коментари Харесай

Вижте си попълнената данъчна декларация

Предварително попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица са налични от през днешния ден в портала за е-услуги на Националната организация за приходите, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП), към този момент имат достъп до въведената информация за получени от тях приходи от трудови правни отношения,  цивилен контракти и възнаграждения, дотации, изплатени на аграрни производители, приходи от наем за парцели, чиито наематели са юридически лица.

Издаването на ПИК е гратис и става във всеки офис на Национална агенция за приходите в страната, без значение от непрекъснатия адрес на лицето, прецизират от приходната организация.

Предварително попълнените данни от Национална агенция за приходите са получени от справките, подадени от работодателите и самоосигуряващите се за платените от тях през предходната година заплати, възнаграждения и други приходи на физически лица. Преди да потвърдят попълнената декларация, е належащо потребителите да я прегледат деликатно, да я добавят или поправят, в случай че това е належащо, поучават от Национална агенция за приходите. 

Лицата, които нямат електронен автограф или личен идентификационен код, могат да заявяват приходите си на място в офис на Национална агенция за приходите или по пощата. Данъчната акция за обявление на приходите, получени през 2019 година завършва на 30 април.

Допълнителна информация за декларирането на приходите за предходната година може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цена съгласно цените на съответния оператор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР