Предупреждение за опасно високи температури, стойности над 35°, е в

...
Предупреждение за опасно високи температури, стойности над 35°, е в
Коментари Харесай

Гръмотевични бури и опасност от градушки днес

Предупреждение за рисково високи температури, стойности над 35°, е в действие в областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Ст. Загора, Хасково и Кърджали.



Ще доминира слънчево време. Около и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явленията в Източна България. Има условия и за градушки. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 33° и 38°.



По Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно.



В обособени региони ще има и по-интензивни феномени. Има условия за градушки. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще е 1 бал.



В планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевични стихии. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 28°, на 2000 метра - към 20°.



В неделя и понеделник ще бъде най-вече слънчево, с развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност към и след обяд. Само на обособени места, основно в източните и планинските региони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в неделя в Дунавската низина – сдържан, от запад-северозапад. Температурите ще се намалят още малко и оптималните ще са сред 31° и 36°.

През идващите два дни ще е слънчево и съвсем безшумно. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. Температурите ще се покачат и оптималните в по-голямата част от страната ще са към и над 35°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР