Предупреждение за нови валежи в близките дни.Събота и неделя ще

...
Предупреждение за нови валежи в близките дни.Събота и неделя ще
Коментари Харесай

Предупреждение! Къде са следващите потопи

Предупреждение за нови превалявания в околните дни.

" Събота и неделя ще има превалявания. Особено интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии ще бъдат в петък и събота. Има условия за градушки в западните и централните региони на страната. Хубавото е, че Черноморието ще бъде предпазено от преваляванията ", съобщи синоптикът Петър Янков.
-->
От прогнозата му стана ясно, че в събота температурите ще бъдат сред 25 и 30 градуса, до момента в който в неделя едва ще се намалят - сред 22 и 29 градуса. 

В началото на идната седмица гръмотевичните стихии ще отслабнат, само че количеството на преваляванията ще бъде доста - сред 30 и 50 литра на квадратен метър в Западна България. Интензивни и обилни по количество ще бъдат преваляванията в югозападните региони, сподели синоптикът за Bulgaria ON AIR. 

Янков предизвести, че стичащите се води от скатовете на планините основават ударни талази при преливане на водоемите и се стига до бедствени обстановки. Вълната идва внезапно поради струпване на дъжда в планините и спускането на огромни количества водни маси към обитаемоте места.

Синоптикът уточни още, че температурата на морската вода е 22-23 градуса. През почивните дни температурата на въздуха в нашите курорти няма да надвишава 25-26 градуса заради източния вятър, който ще поддържа по-ниски температури.

" В началото на юли времето ще бъде по-стабилно. Повече превалявания се чакат в интервала 3-5 и 7-10 юли, още веднъж в Западна България. На 1 юли ще бъде слънчево и топло, ще може да се следи хубав изгрев на слънцето ", предвижда Янков.

Последните международни прогнози пък сочат превалявания през юли в западната половина от страната, а август месец се обрисува изсъхнал и топъл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР