Предупреждение от втора степен е обявено за утре за два

...
Предупреждение от втора степен е обявено за утре за два
Коментари Харесай

Пориви на вятъра до 90 км/ч за части от България утре

Предупреждение от втора степен е оповестено за на следващия ден за два района у нас, демонстрира информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Жълт код е в действие за Мездра и Враца.

В тези райони се чака мощен вятър със скорост 50-69км/ч, а поривите му ще доближават до 90 км/ч.

През нощта над равнинната част от страната и котловините ще бъде облачно и мъгливо, а в планинските региони ще доминира ясно време. Утре през по-голямата част от деня в западните региони от Дунавската низина и Горнотракийската равнина, и котловините от Югозападна България ще се задържи най-вече облачно и мъгливо, като краткотрайно усъвършенстване на видимостта ще настава в часовете към обяд. В останалата част от страната ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. В Източна България и Предбалкана ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър, с който ще се придвижва топъл въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, по-високи в източните региони. Максимални температури - сред 15° и 20°, доста по-ниски: 5°-10° в регионите с трайна мъгла. В София минимална температура - към минус 1°, оптималната - към 7°.

В планините ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа мощен, по билата и плевел югозападен вятър, с който ще продължи преносът на топъл въздух. Температурите доста ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 8°.

По Черноморието ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. В утринните часове тук-там по крайбрежието ще има понижена видимост. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максимални температури: 14°-20°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР