Предупреждение към Иран - да не бърка благоразумието и сдържаността

...
Предупреждение към Иран - да не бърка благоразумието и сдържаността
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Иран да не бъркат благоразумието със слабост

Предупреждение към Иран - да не бърка благоразумието и сдържаността на Съединените щати със уязвимост. То идва от съветника по националната сигурност Джон Болтън. Той е в Израел за диалози по рецесията в Сирия, само че тематиката Иран също е на дневен ред. В Техеран през днешния ден с посредническа задача е английски министър, който търси способи за разпръскване на напрежението сред Ислямската република и Вашингтон.

Съединените щати са осъществили хакерска атака против иранските системи за надзор и изстрелване на ракети, оповестява американската преса. Мярката е планувана от седмици и е отговор на свалянето на американски дрон и нападенията над петролни танкери, за които Вашингтон упреква Техеран. Съединените щати постановат още наказания против Ислямската република за увеличение на икономическия напън за отвод от нуклеарно оръжие.
Джон Болтън - консултант на американския президент по националната сигурност: Никой не е издавал на Иран ловджийски билет в Близкия изток. Както сподели президентът Тръмп в петък, нашата войска е подготвена за деяние за положителното на света. Санкциите дават резултат, нощес бяха добавени и нови. Иран в никакъв случай няма да има нуклеарни оръжия, нито против Съединените щати, нито против света.
Болтън добави, че новите американски наказания ще бъдат оповестени в понеделник.

Бенямин Нетаняху - министър председател на Израел: За нас, които живеем в Близкия изток, новото е не, че Иран атакува съседите си, а че с помощта на американските наказания изпитва невиждан стопански напън.
Пред телевизия ЕнБиСи през днешния ден Доналд Тръмп съобщи, че не има вяра Иран да е желал да го предизвика със свалянето на безпилотния аероплан и изрази убеденост, че Техеран има предпочитание за договаряния и реализиране на съглашение.

Иранският президент Хасан Рохани упрекна Вашингтон в нагнетяване на напрежение в Персийския залив и прикани интернационалните институции към съответни дейности. Техеран предизвести, че може да ограничи още повече спазването на нуклеарната договорка в случай че Европа не вкара търговски механизъм против американските наказания.

Изключително значимо е да се заобикаля всякаква форма на ескалация в Залива, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

 "Вашингтон поуст ": Съединени американски щати са направили хакерски атаки против Иран
Съединените щати започнаха хакерски атаки против ирански системи за надзор на ракети и шпионска мрежа, откакто Техеран смъкна американски дрон за наблюде...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР