Предупреждаващи кодове за опасно време са обявени и за неделя,

...
Предупреждаващи кодове за опасно време са обявени и за неделя,
Коментари Харесай

Драма с времето в неделя - прогноза и строго предупреждение

Предупреждаващи кодове за рисково време са оповестени и за неделя, излиза наяве от данни на Националния институт по метеорология и хидрология.

На запад и на юг оптималните температури се чака да бъдат над 34 градуса. В източните региони – до към 37 градуса, а по крайбрежието – сред 29 и 31 градуса.



Оранжев код за горещини важи в по-голямата част от страната. Прогнозата е температурите да доближат и надвишават 38 градуса.

Във Видин, Плевен, Русе, Велико Търново, Пловдив и Сандански предстоящите оптимални стойности ще са към и над 40 градуса.



В неделя извънредно висока заплаха от пожари има в Дунавската низина, крайните Югозападни региони, Източните Родопи и Югоизточна България.

Прогнозата



През нощта ще бъде ясно, а на следващия ден преди обяд - слънчево и съвсем безшумно. След обяд ще е горещо с оптимални температури сред 35° и 40°, тук-там в западните и централните региони на Дунавската низина и по-високи. Ще се развива купеста облачност, само че единствено на изолирани места в Западна България ще превали кратковременно. По-късно денем със слаб, в Дунавската низина сдържан северозападен вятър температурите едва ще се намалят.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28° - 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на обособени места в масивите от Западна България ще превали кратковременно. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 21°.



През нощта против понеделник изолирани краткотрайни превалявания ще има и в Източна България. В понеделник времето ще бъде най-вече слънчево, купеста, а след обяд и купесто-дъждовна облачност ще се развие над източните и планинските региони, на обособени места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието сдържан от изток. Температурите ще се намалят, оптималните ще са сред 31° и 36°. Във вторник ще бъде слънчево и в по-голямата част от страната съвсем безшумно. Температурите ще се покачат с градус-два.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР