Предстоят още много реализации, касаещи канали за трафик на мигранти

...
Предстоят още много реализации, касаещи канали за трафик на мигранти
Коментари Харесай

Главсекът на МВР за разбитите каналджийски групи: Това е сам...

Предстоят още доста реализации, касаещи канали за трафик на мигранти и забърканите в тях. Очаквам резултати в идващите дни и седмици. Това сподели на брифинг в Пловдив главсекът на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, съобщи кореспондент на " Марица ", с което даде знак, че сполучливите акции през последните два дни по посока на трафика на мигранти са единствено началото. 

" В последните два дни бяха извършени спецоперации по отношение на две такива групи, които се занимават с транспорт на незаконни мигранти - на територията на Сливе и в Пловдив. В Сливен има 12 арестувани, 5 с повдигнати обвинявания. Извършени са обиски на голям брой адреси и МПС-та. Задържани са 19 мигранти. Става въпрос за добре структурирана група, която се занимава с транспорт на мигранти ", сподели Тодоров. Той уточни, че при залавянето на участниците в групата е имало гонка. Леко потърпевши да две патрулки, само че няма ранени униформени. 

Тодоров посочи, че каналджиите употребяват всевъзможни способи, с цел да не бъдат хванати, включително промяна на номерата на колите, промяна на самите коли и на водачите. 

Главсекът на Министерство на вътрешните работи се похвали и с сполучливата акция против каналджиите в Пловдив, при която има 12 арестувани каналджии, настрана 22 мигранти. Той също не пожела да разяснява от кой момент работи пловдивския канал, само че акцентира, че към този момент е кръстосан. Проверява се версията за съпричастност на каналджиите към нещастието в Бургас. Към момента това е една от версиите, сподели Тодоров. 

Той разяснява още, че двата канала са работили по еднакъв метод, с връзка в чужбина и с преписка от горната страна надолу, за секретност. Няма данни да има връзка сред двете каналджийсли групи, уточни главсекът на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР